Românii se gândesc deja la vacanța de vara viitoare și au început să-și rezerve sejururi la Marea Neagră

Românii se gândesc deja la vacanța de vara viitoare și au început să-și rezerve sejururi la Marea Neagră
Foto: Captură video

Românii se gândesc deja la vacanța de vara viitoare și au început să își rezerve sejururi pe litoral pentru sezonul estival următor.

Multe unităţi de cazare şi-au păstrat tarifele nemodificate în comparaţie cu anul trecut sau, în unele cazuri, sunt hoteluri care promovează sejururi la preţuri mai mici decât în 2022.

Românii sunt deja cu gândul la vacanța de vară

Rezervările pentru vara anului 2023 au început încă din luna august, dar nesemnificativ ca volum, însă numărul acestora a crescut în septembrie și octombrie, odată cu lansarea primelor oferte.

Astfel, prin programul Înscrieri Timpurii, românii pot să își rezerve încă de pe acum vacanța din următorul sezon estival.

„Interesul românilor pentru rezervarea unei vacanţe pentru sezonul estival 2023 a apărut încă de la finalul lunii august, iar în acest moment, odată cu lansarea primelor pachete pentru vara viitoare, ritmul rezervărilor este unul mai bun faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în ciuda incertitudinilor generate de inflaţie”, potrivit unui turoperator care trimite cei mai mulţi turişti în staţiunile de la Marea Neagră.

Cât costă o noapte de cazare la Eforie sau în Costinești

Cei care își rezervă vacanţa prin programul Înscrieri Timpurii pot găsi cazare de la 65 de lei/noapte/camera dublă la un hotel de două stele din staţiunea Eforie Nord.

La o unitate de cazare de trei stele din Costineşti, o noapte de cazare cu mic dejun inclus poate fi rezervată cu 196 lei camera dublă. Tot la un hotel de trei stele, dar în Jupiter, o noapte de cazare cu mic dejun costă 164 de lei camera, potrivit ziare.com.

Ce preț au pachetele all inclusive

Românii interesaţi de pachete all inclusive pot rezerva cu preţuri de la 379 de lei pe noapte camera dublă la un hotel de trei stele din Eforie Nord.

În Mamaia, preţurile pornesc de la 174 de lei/noapte/camera la un hotel de două stele, cu mic dejun inclus, iar la trei stele – de la 220 lei/noapte/camera, cazare cu mic dejun.

Rezervările nu se pot modifica sau anula

Programul Înscrieri Timpurii presupune reduceri de până la 50% dacă sejurul este achitat până la 31 decembrie. Următorul prag, cu reduceri ceva mai mici, se încheie la 31 ianuarie.

Plata poate fi făcută în mai multe rate, iar turiştii trebuie să aibă în vedere faptul că rezervările nu se pot anula sau modifica decât cu pierderea integrală a sumelor achitate în avans, cu excepţia celor care au achiziţionat şi o asigurare storno pe lângă pachetul turistic, subliniază sursa citată.

Turoperatorul se așteaptă în următoarele două luni la o intensificare a cererii, ținând cont că până la 1 noiembrievor fi lansate ofertele turistice pentru majoritatea unităţilor de cazare din staţiunile de la Marea Neagră.

Urmăriți B1TV.ro și pe