600.000 de turiști ruși și 240.000 de turiști ucraineni și-au anulat rezervările pentru vacanțele în Grecia de anul acesta

600.000 de turiști ruși și 240.000 de turiști ucraineni și-au anulat rezervările pentru vacanțele în Grecia de anul acesta
Foto: Pixabay.com

Grecia este optimistă în ceea ce privește sezonul estival și este convinsă că sezonul turistic din 2022 va fi mai bun ca cel din 2021, atunci când vacanțele se desfășurau în continuare sub restricțiile pandemiei. Totuși, nici războiul din Ucraina nu vine cu vești prea bune, având în vedere că aproape un milion de cetățeni ruși și ucraineni și-au anulat sejururile în Grecia și in insule.

Stațiunile din nordul Greciei și insulele, destinații preferate de turiștii ucraineni și ruși, au avut parte de rezervări anulate în ultimele săptămâni, însă autoritățile rămân optimiste în ceea ce privește sezonul estival, transmite AFP, potrivit Agerpres. 

Aproape un milion de turiști ucraineni și ruși și-au anulat rezervările în Grecia

În contextul războiului din Ucraina, ucraineni și-au pus „pe pauză” vacanțele, prioritățile acestora fiind, din păcate, altele. Astfel, aproximativ 240.000 de turiști ucraineni au renunțat la vacanțele din Grecia, pe care deja le-ar fi anulat.

În ceea ce privește turiștii ruși, 600.000 de persoane au anulat deja vacanțele pe care le rezervaseră în Grecia.

Avem deja anulări de rezervări din partea a 600.000 de turişti ruşi şi 240.000 de ucrainen”, a declarat preşedintele Asociaţiei agenţiilor elene de turism (HATTA), precizând că pentru moment, pierderile se ridică la 700.000 de euro.

Turismul din Insula Creta, printre principalele afectate

Situația dintre Rusia și Ucraina va afecta, în special, turismul din insula Creta, acolo unde aproximativ 10% din persoanele care veneau în mod tradițional erau turiști ruși și ucraineni.

Președintele Uniunii Hotelurilor din Heraklion susține că această clientelă nu va pute fi, din păcate, înlocuită.

Guvernul de la Atena, optimist cu privire la sezonul turistic

În ciuda celor doi ani grei pentru turismul din Grecia, când vacanțele s-au desfășurat în condițiile pandemiei de COVID-19, Guvernul de la Atena este optimist pentru sezonul estival din 2022.

Revenirea la normalitate este considerată un motiv de speranță, iar acesta este motivul pentru care autoritățile sunt optimiste în privința sezonului estival. 

„Experţii din industria turismului se aşteaptă la o multiplicare cu doi a numărului de sosiri din acest an (…) Iar sezonul arată deja o imagine încurajatoare care ne permite să fim optimişti”, a mai precizat și Sofia Zacharaki, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră