Românii, solidari cu familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luați de statul norvegian: Val de proteste, în țară și străinătate, în semn de susținere față de familie (VIDEO)

Românii, solidari cu familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luați de statul norvegian: Val de proteste, în țară și străinătate, în semn de susținere față de familie (VIDEO)
Foto: B1 TV

Cazul familiei căreia statul norvegian i-a luat cei cinci copii nu a rămas fără ecou. Drama familiei Bodnariu a iscat un val de proteste atât în ţară cât şi în străinătate. Revoltaţi de abuzurile Protecției Copilului din Norvegia, oamenii protestează paşnic la sâmbătă în Piaţa Victoriei din Capitală, informează B1 TV.

Peste 200 de oameni din mai multe zone ale țării protestează sâmbătă în Piața Victoriei din Capitală, în semn de susținere față de familia Bodnariu.

”Am aflat despre cazul acesta din mass-media. În biserica noastră s-a pus problema lor foarte serios de a-i susține din punct de vedere moral, spiritual, să ne rugam pentru ei și să îi ajutăm să se reîntreagească această familie. Și eu am patru copii și m-am pus în situația lor. Consider că s-a făcut un abuz, chiar dacă legislația poate permite în anumite cazuri să se facă astfel de lucruri. În primul rând familia trebuia consiliată, nu pedepsești pe cineva, pur și simplu în modul acesta foarte radical. Cosider că acolo trebuia să se facă o anchetă foarte serioasă și dacă într-adevăr erau motive să se rupă această familie, trebui să se facă. Dacă nu, consider că s-a făcut o foarte mare greșesală”, a declarat un bărbat prezent al protest. 

Românii, solidari cu familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luați de statul norvegian

#DIRECT_ONE_kw8fqa#

Însă, primii care au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu soţii Bodnariu au fost timişorenii. Alianța Familiilor din România cu sprijinul Comunităților Creștine din Timișoara protestează, revoltaţi de abuzurile făcute de protecția copilului din Norvegia. De altfel, mii de oameni care lucrează peste hotare au protestat în semn de solidaritate.

Și românii din capitala britanică au manifestat paşnic. Ei au purtat pancarte cu mesaje de susţinere pentru familia Bodnariu. Manifestatii de acest gen sunt anunţate şi în alte oraşe din lume precum Frankfurt, Roma, Madrid, Haga, Torino sau Ottawa.

”Sunt demersuri continue ale MAE, inclusiv prin intermediul Ambasadei României la Oslo. Urmează o discuție a ambasadorului României în Regatul Norvegiei cu reprezentanți din Sistemul Norvegian al Copiilor Egalității și Incluziunii Sociale, programată pnetru 13 ianuarie”, a declarat Raluca Lunculescu, purtător de cuvânt al MAE.

Ambasada României la Oslo a păstrat constant legătura cu familia Bodnariu şi cu avocatul acesteia. Care este soluţia Ministerului Afacerilor Externe propusă părții norvegiene în urma unei anchete a Autorităţii Nationale pentru Protecția Copilului.

”La solicitarea MAE, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției din România a propus integrarea copiilor în familia biologică extinsă a tătalui din România”, a mai precizat Lunculescu.

Cei cinci copii sunt ai familiei Bodnariu, formata dintr-un inginer IT român, care trăiește în Norvegia, și soția acestuia, norvegianca, Ruth Johanne Bodnariu, asistenta medicală.

Cei doi au intrat în atenția autorităților după ce doi dintre copii, cei mari, două fete, au spus ca primesc corecții fizice acasă. Părinții ar fi suspectați și de îndoctrinarea religioasă a celor cinci copii. Aceștia au fost luați de lângă părinți, plasați în familii-surogat, și au fost deschise dosare de adopție internaționala pentru ei.

Şi avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul copiilor luaţi din familie de autorităţile norvegiene, iar reprezentanții instituției susțin că în acest caz este posibil să fi existat abuzuri de putere şi de drept, săvârşite de către autorităţile pentru protecţia copilului.

Urmăriți B1TV.ro și pe