Romgaz ameninţă că lasă Bucureştiul fără căldură la iarnă. Director general ELCEN: Datoriile către Romgaz sunt cauzate de Primăria Capitalei (VIDEO)

Romgaz ameninţă că lasă Bucureştiul fără căldură la iarnă. Director general ELCEN: Datoriile către Romgaz sunt cauzate de Primăria Capitalei (VIDEO)
Foto: activenews.ro

ROMGAZ amenință că va lasă Bucureștiul fără căldură la iarnă și că poate sista gazele începând din luna octombrie din cauza datoriilor pe care Electorcentrale București ELCEN le are către furnizorul de gaze, informează B1 TV.

Directorul general ELCEN, Marcel-Octavian Nicolaescu, a declarat în cadrul unei intervenții telefonice la postul B1 TV, că începând cu 15 octombrie, o colaborare cu ROMGAZ va putea avea loc doar dacă vor prezenta un program de stingere a datoriilor restante.

„Azi am fost notificați de către ROMGAZ că, dacă nu găsim soluții pentru a achita datoria de 305 milioane de lei, o să sisteze furnizarea gazelor începând cu 15 octombrie. Am apobat un material în care, pentru o lună, garantăm cu contractele de furnizare a energiei electrice, după care, pentru un an de zile să ipotecăm anumite acțiuni din cadrul societății”, a declarat Nicolaescu.

Acesta a mai precizat că datoriile companiei s-au acumulat din cauza faptului că Primăria Capitalei nu a bugetat în fiecare an la nivelul de a asigura 50% din prețul gigacaloriei.

„Bucureștenii sunt conștiincioși și plătesc gazele. Prețul la gaze are două componente: una pe care o plătesc bucureștenii și subvenția pe care o asigură Primăria, de 50%, care a bugetat mai puțin”, a explicat acesta.

Romgaz ameninţă că lasă Bucureştiul fără căldură la iarnă