Rudel Obreja, după plângerea penală împotriva lui Kovesi, Maior și Coldea: Voi cere despăgubiri de la cei care și-au BĂTUT JOC de viața mea şi a familiei mele timp de 7 ani

Rudel Obreja, după plângerea penală împotriva lui Kovesi, Maior și Coldea: Voi cere despăgubiri de la cei care și-au BĂTUT JOC de viața mea şi a familiei mele timp de 7 ani

Rudel Obreja a anunţat că s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în urma plângerii penale formulate împotriva Laurei Codruţa Kovesi, lui George Maior şi Florian Coldea.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box a precizat că se constituie parte civilă împotriva celor „care și-au bătut joc de viața mea şi a familiei mele timp de 7 ani” şi că urmează să anunţe în curând valoarea daunelor cerute.

„În urma plângerii penale formulată împotriva semnatarilor Protocolului dintre SRI și DNA, astăzi (joi, n.r.) am fost citat și m-am prezentat la PICCJ, secția Parchetului Militar. Am dat declarație în calitate de persoană vătămată și am declarat că mă constitui parte civilă împotriva celor care și-au bătut joc de viața mea și a familiei mele timp de 7 ani, urmând să precizez într-un viitor apropiat cuantumul despăgubirilor solicitate.
Am declanșat aceste demersuri (a se citi o luptă foarte dificilă) din dorința de ajuta la instaurarea normalității în Țara mea. L-am întrebat, la finalul declarației, pe dl Procuror, deloc retoric : “Domnule procuror, corb la corb își vor scoate ochii”… ??!! N-a știut să-mi dea un răspuns… De acest răspuns depinde în viitor normalitatea, firescul, respectarea Legii în această Țară.
Meciul e lung, greu, dar rezistență am destulă. Dorința de victorie vine din dorința de a (mi) se face dreptate. Nimic nu se poate clădi pe minciună, doar Adevărul ne va elibera din chingile în care ne-au prins partenerii noștri”, a scris Rudel Obreja, pe pagina sa de Facebook.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box anunţa, la mijocul lunii aprilie, că a transmis la DIICOT o plângere împotriva procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a lui Florian Coldea şi a lui George Maior.

„În virtutea drepturilor constituţionale şi a prevederilor Codului de Procedură Penală, am formulat plângere penală împotriva numiţilor Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi George Maior. Având în vedere pericolul pentru ordinea publică şi a statului, precum şi probele (şi nu „suspiciuni rezonabile”), aştept luarea de urgenţă a măsurilor legale ce se impun”, spunea Rudel Obreja la acel moment.

El este inculpat în dosarul Gala Bute de la instanţa supremă, în care este așteptată o decizie definitivă în 5 iunie.
În primă instanță, Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Urmăriți B1TV.ro și pe