Salvaţi Castelul Brâncoveanu! Imobilul contruit în Secolul al XIX-lea, DEMOLAT pentru a fi construit un SUPERMARKET (FOTO)

Salvaţi Castelul Brâncoveanu! Imobilul contruit în Secolul al XIX-lea, DEMOLAT pentru a fi construit un SUPERMARKET (FOTO)

Situație de neadmis, la Breaza! Castelul Brâncoveanu ar purma să fie demolat, iar în locul său să fie contruit un supermarket.

Locuitorii s-au adunat, marți, în centrul orașului pentru a cere autorităților să nu elibereze autorizația de demolare, scrie observatorulph.ro.

Clădirea în discuție se află în centrul localității Breaza, vis a vis de sediul Primăriei și se află în proprietatea SC Uzin Internațional, care a cumpărat castelul și terenul aferent la începutul anilor 2000 de la descendenții familiei Brâncoveanu.

Edificiul a fost construit de Gheorghe Bibescu, domn al Țării Românești în perioada 1843 – 1848.

În Castelul Brâncoveanu a funcționat, până în anii 1970 un sptial TBC, apoi o școală de fete, pentru ca între anii 1980 -1990 să fie sediul OJT-ului.

Construit de Domnitorul Gheorghe Bibescu (1843-1848), pe locul unui fost conac aparținând Cantacuzinilor, a avut ca ultim locuitor (nobil ) pe Prințul Mihail Bibescu Basarab Brâncoveanu, căruia în 1947 clădirea i se confiscă de către comuniști şi devine spital TBC, apoi Hotelul Parc. Este singura pagina de istorie a orașului Breaza, unica clădire în care a locuit un domnitor în acest oraș, unicat în stilul arhitectural în această zona. Acest monument istoric, NU este trecut în lista ,,Monumentelor Istorice de Patrimoniu", clasare ce trebuie făcută de către consiliul local si primar .

Hai! Să arătăm că ne pasă, că suntem conștienți !

Un popor fără istorie , este un popor fără viitor!”, se arată pe pagina de Facebook special creată pentru acest eveniment.