Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii

Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
Șarpe în Parcul Herăstrău / Foto: Puterea.ro

După munții de gunoaie, șobolani, căpușe, țânțari cu West Nile și ploșnițe, a venit rândul ca șerpii să-și facă apariția prin parcurile din București. Cel mai recent caz a fost depistat în Herăstrău, cel mai cunoscut parc din Capitală.

O reptilă cu o lungime de aproximativ un metru se deplasa în apropierea unui loc de joacă, pe lângă copiii aflați în zona de agrement. În cele din urmă, unul dintre părinți a descoperit animalul aproape de leagăne și a reușit să ucidă reptila.

Incidentul a avut loc luni seara, ora 18:30, când parcul era plin de părinți cu copii.

Bucureștiul, invadat de gunoaie, rozătoare, insecte și reptile

În acest an, acțiunile de dezinsecție și deratizare au început destul de târziu în București. Primarul Nicușor Dan a declarat că acest lucru s-a întâmplat din cauza Gabrielei Firea, fostul edil.

„Aș fi vrut să începem aceste operațiuni mai devreme, dar situația financiară a primăriei – datoriile curente de 3 miliarde, conturile poprite, investițiile blocate ne-a forțat să decidem tăieri sau amânări de cheltuieli. Nu e plăcut atunci când scoți gunoiul de sub preș, dar acum suntem pe un drum bun, iar primăria își va îndeplini obligațiile față de bucureșteni”, declara Nicușor Dan, pe 8 iunie.

Operațiunile de dezinsecție și deratizare ar fi trebuit să înceapă cu două luni mai devreme. De asemenea, în Sectorul 1, cel condus de către Clotilde Armand, problema gunoaielor persistă.

Ultima oră
21:16 - Un bărbat de 45 de ani a fost rănit grav de un urs la Comarnic
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)