SCANDAL FĂRĂ PRECEDENT! Se cere mutarea a 10 familii de romi

SCANDAL FĂRĂ PRECEDENT! Se cere mutarea a 10 familii de romi

Fermierii din Livada, comuna Petreștii de Sus, sunt terorizați de un grup de romi care s-au stabilit în centrul satului.

Unul dintre proprietari a ajuns la spital cu răni grave în urma unei bătăi primite de la trei romi după ce li s-au cerut să nu îi mai distrugă culturile cu animalele. Romii l-au urmărit minute în şir pe proprietar şi apoi – după ce l-au înghesuit în maşină şi l-au rănit grav.

“Pe deasupra, aceşti romi îşi lasă pe trenurile mele caii şi porcii, făcându-mi praf recoltele. Am tot avut discuţii cu ei şi i-am rugat să-şi ţină animalele mai retrase şi mă lase şi pe mine să trăiesc, să nu mă mai batjocorească – ei trăind bine de tot din furtul lemnelor din pădure, pe care le vând la preţuri astronomice. Însă, spre marea mea surprindere, mi-au râs în faţă zicându-mi să ei sunt aici stăpânii! Cum i-am tot avertizat, şi încă de la începutul anului, că voi înştiinţa poliţia de faptele lor, aceştia m-au ameninţat că mă vor bate în cazul în care fac lucrul respectiv. Şi, după cum se va vedea, în ziua de luni, 22 octombrie şi-au pus în aplicare amenințările – după un plan bine elaborat – chiar în centrul satului, unde m-au şi prins”, a povestit fermierul.

Atacul asupra fermierului a fost orit numai după apariția unui polițist. În urma rănilor primite, fermierul a avut nevoie de patru zile de spitalizare, iar medicii de la IML Cluj au stabilit că mai are nevoie între 30 şi 35 de zile de îngrijiri medicale, scrie agrointel.ro.

“Am făcut deja plângere penală, mi-am angajat şi un avocat şi voi face încă un gest, indiferent de consecinţe: am să strâng semnături în rândul localnicilor, ca să se facă ceva cu cele zece familii de romi, să fie mutate de acolo – fiindcă nu mai lasă, de la o vreme, pe nimeni din zonă să trăiască!”, este decis fermierul.

Bărbatul a povestit că necazurile sale au început după ce şi-au făcut apariţia membrii celor zece familii de romi, care şi-au făcut locaş taman în centrul satului.

Tags: