Scandal în comuna gorjeană Fărcășești: Consilierii locali ai USL și PPDD cer telefoane de 3.000 de lei pentru a fi mai eficienți

Scandal în comuna gorjeană Fărcășești: Consilierii locali ai USL și PPDD cer telefoane de 3.000 de lei pentru a fi mai eficienți

Consilierii locali USL şi ai Partidului Poporului din comuna gorjeană, Fărcăşeşti vor telefoane mobile în valoare de 3.000 de lei fiecare. Ei au votat o hotarâre de consiliu local, prin care să își cumpere telefoane ultraperformante, care, se presupune că îi vor ajuta să deviăa mai eficienți. Primarul spune că nu sunt bani în bugetul local pentru o astfel de achiziţie costisitoare şi afirmă că va contesta hotărârea. La rândul lor, sătenii sunt nemulţumiţi că banii nu sunt folosiţi în favoarea comunităţii, ci în interes personal.

Proiectul iniţial cuprindea un abonament cu internet, dar când şi-au dat seama ca au exagerat, au renunţat la această optiune. Nu şi la telefoanele noi de 3.000 de lei, fiecare.

Primarul comunei se opune însă proiectului votat de consilierii USL şi cei ai Partidului Poporului.

„Scrie foarte clar, au renunțat la telefoane mobile cu internet pentru că inițial solicitau internet inclus. În bugetul local nu e suma prevazută, ei au supus proiectul la o ședință de îndată, unde raportul compartimentului de contabilitate nu era necesar. Voi face o adresă ăatre Consiliul local să revoce această hotărâre”, a declarat Dănuț Bălu, primarul comunei Fărcășești.

Când au auzit de grozăvie, localnicii s-au înfuriat. Primarul din Fărcăşeşti este decis să se adreseze prefecturii şi chiar instanţei pentru rezolvarea problemei.