SCANDAL SUB SEMNUL CRUCII! Dispariția MISTERIOASĂ a unui stareț în război total cu BOR: „Sunt filat, amenințat, intimidat!” (FOTO)

SCANDAL SUB SEMNUL CRUCII! Dispariția MISTERIOASĂ a unui stareț în război total cu BOR: „Sunt filat, amenințat, intimidat!” (FOTO)

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă Română odată cu dispariţia misterioasă a unui popular preot-călugăr. Stareț de mănăstire, scriitor, psiholog ce activa la un centru de recuperare a persoanelor cu handicap, doctorand în Neuroștiințe la Universitatea de Medicină din București și unul dintre puținii comunicatori informali de succes, deschiși spre social media, din BOR, Hrisostom Filipescu a dispărut, pe 1 noiembrie, de la Schitul „Sfânta Maria Magdalena” Țibucani, județul Neamț și se pare că a părăsit România, scrie dezvaluiri.ro.

Asemenea părintelui Constantin Necula, Hrisostom Filipescu e o figură populară în rândul tinerilor mai mult sau mai puţin ortodocşi care îi urmăreau postările, aşa că alarma s-a dat imediat.

Pe pagina sa de Facebook au început să apară postări, distribuiri și comentarii ostile la adresa conducerii BOR:
„Jumătate din Sinodul BOR e plin de homosexuali și pedofili! Corneliu Bârlădeanu (fostul episcop de Huși, filmat în timp ce întreținea relații sexuale cu un bărbat, posibil minor-n. red.) a câștigat zilele trecute procesul! Amenință că dacă el va pica îi toarnă pe toți!!! Afară din Sinod pedofilule! Are statut de episcop retras la Văratic și în primăvară va fi uns episcop pentru românii din Serbia! Restul e can-can!
Catedrala Neamului este COLECTIV #Boicotsfințire 2018. Propun transformarea acesteia în spital de arși ca o aducere aminte peste sute de ani de tragedia de la colectiv!!! Avem catedrală Patriarhală, nu ne mai trebuie alta!!! ”.

Urmăritorii săi din mediul virtual s-au împărţit în mai multe tabere: unii au fost de părere că postările nu aparţin lui Hrisostom Filipescu, alţii – că le zice bine, iar alţii că părintele ar avea o cădere psihică…

De altfel, şi Mitropolia Moldovei, de care aparține mănăstirea starețului fugar s-a grăbit să declare că Hrisostom suferă de tulburări psihice. Iată declarația Părintelui Constantin Sturzu, Purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei:
„Având în vedere că primesc multe interpelări cu privire la situația Părintelui Hrisostom Filipescu, că s-au ridicat extrem de multe nedumeriri și s-au stârnit sminteli pornind de la unele postări de pe contul său de Facebook și de pe cel al Schitului „Sfânta Maria Magdalena” Țibucani – unde a fost egumen în ultimii ani -, sunt în măsură să vă comunic faptul că Părintele Hrisostom trece printr-o grea suferință de ordin psihic și că a părăsit schitul aflându-se, cel mai probabil, undeva prin străinătate (unde, din păcate, nu acceptă să fie contactat sau ajutat).

Doar că starețul dispărut a anticipat această mișcare. Iată ce a postat pe Facebook înainte de comunicatul Mitropoliei:
„Pentru că sunt vreo câțiva (mireni și clerici cu reverendă, rasă, cruci la gât și alte „distincții” care la unison își doresc să mă compromită în spațiul public în perioada următoare, zicând ca sunt , am venit special la renumita clinică AKH din VIENA (fără sa fiu snob) deoarece sunt mii de oameni care mă iubesc și îmi vor binele și mi-au explicat că unii medici psihiatri din #România mai pun diagnostic la comandă, aidoma ca în perioada comunistă pentru a compromite munca și personalitatea unui om. Am vrut să știți din gura mea Adevarul și să nu primiți cu polonicul tot ce va veni în din ! Totodată vor verifica nu doar calitatea sângelui meu, ci și de acum și de peste 6 luni, 12 luni… știți voi de ce! Sunt filat, amenințat, intimidat!!!”. Vom reveni. ânăr>,>

Pe aceeasi pagină de Facebook a lui Hrisostom Filipescu au apărut print screenuri de la discuții purtate pe whatsapp cu doi epicoscopi (P.S. Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor și P.S. Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor) și câțiva preoți, printre care un consilier patriarhal. În discuții, fostul stareț reproșează homosexualitatea și trecutul securist al unora dintre conducătorii Bisericii. Hrisostom îl roagă pe Episcopul Calinic să îi transmită lui Timotei (cunoscut ca mâna dreaptă a Patriarhului Daniel) să nu mai facă presiuni asupra lui: „Spuneți la vlădica Timotei să nu mai facă presiuni! toate combinațiile! Lumea nu mai e proastă!”