Scandalul Volkswagen: În România sunt 105.000 de vehicule cu probleme. 300 de mașini nu vor mai putea fi vândute (VIDEO)

Scandalul Volkswagen: În România sunt 105.000 de vehicule cu probleme. 300 de mașini nu vor mai putea fi vândute (VIDEO)
Foto: B1 TV

Ministrul Transporturilor, Ministrul Mediului, specialiști de la Registrul Auto Român, de la ANPC, Agenția Fondului de Mediu, de la Garda de Mediu și de la Autoritatea Națională de Protecție a Mediului au avut discuții despre impactul pe care l-a avut scadalul Volkswagen în România. Astfel, au fost identificate 105.000 de mașini care au dispozitivul prin care s-a trișat la testele de noxe, iar 300 de mașini care se află la dealerii auto nu vor mai primi cărți de identitate, deci nu vor mai putea fi vândute, până când problemele nu vor fi rezolvate.

”105.000 vehicule au probleme, dintre care 56 000 sunt noi, iar 49 000 aveau statut de vehicul utilizat. Se mai află pe stoc la dealerii auto din România 300 de autoturisme pentru care nu vor fi eliberate cărți de identitate, deci nu vor putea fi vândute, până la rezolvarea problemei”, a declarat Ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

”Am solicitat reprezentantului din România al grupului Volkswagen comunicarea imediată a listei cu numerele de identificare care au folosit dispozitive sau tehnici de manipulare,  vehicule EURO 5 Diesel echipate cu motoare din familia  EA189. Termenul a fost astăzi și vă pot spune că este vorba de autovehicule Audi, Skoda, Seat, Volkswagen.

În Germania a fost stabilită data de 7 octombrie 2015 ca dată de trimitere de către grupul Volkswagen a programului de măsuri și a calendarului de implementare pentru remedierea problemelor. În acest sens, am solicitat Ministerului transporturilor din  Germania să ne comunice aceste informații de îndată ce ajung în posesia lui. După primirea lor, RAR va comunica reprezentantului din România al grupului Volkswagen toate datele pentru vehiculele înamtriculate cu statut ”autovehicul utilizat” pentru a fi rechemate și acestea, alături de cele noi, la rețeaua de service din România a grupului Volkswagen De asemenea, RAR va urmări implementarea corespunzătoare a planului de remediere”, a mai declarat Ministrul.

Directorul general R.A.R. a precizat că aceste 300 de vehicule vor primi cărțile de identitate doar ”după ce se va remedia neconformitatea”.

Scandalul Volkswagen: În România sunt 105.000 de vehicule cu probleme

Ultima oră
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri
21:01 - Revoltă într-o comunitate din Spania, după ce un român a fost bătut până la comă de mai mulți interlopi. Indivizii, cunoscuți pentru faptul că atacă oamenii doar ca să se distreze (VIDEO)
20:53 - Alertă pentru turiștii din Bulgaria. Canicula a provocat importante incendii de vegetație
20:38 - Atacul asupra petrolierului Mercer Street, în care și-a pierdut viața un român | Ambasadorul român şi însărcinatul cu afaceri britanic, convocaţi la MAE iranian
20:07 - Traian Ogâgău, edilul din Sângeorz-Băi filmat când își umilea fiica, și-a pierdut mandatul. El și-a lăsat cumnatul primar interimar