Scene revoltătoare în Vaslui: Femeie în stare gravă, cărată pe brațe de cei de la ISU. Motivul incredibil pentru care pacientul a fost umilit astfel (VIDEO)

Scene revoltătoare în Vaslui: Femeie în stare gravă, cărată pe brațe de cei de la ISU. Motivul incredibil pentru care pacientul a fost umilit astfel (VIDEO)

Sistemul medical din România pare că se prăbuşeşte de la o zi la alta. Scene revoltătoare au fost surprinse la spitalul din Bârlad, în timpul unul banal transfer al unei paciente dintr-o clădire în altă. Vorbim despre o femeie de 75 de ani care contactase o infecţie nosocomială, potrivit B1 TV.

Pacienta, care cântarea aproape 140 de kg, a fost purtată pe braţe de angajaţii de la salvare întrucât în spital nu există o rampă de acces. Medicul de pe ambulanţă a sunat la ISU să ceară ajutor, ca într-un final, şase pompieri să scoată femeia pe targa mobilă şi să o poarte pe umeri până la Ambulanţă. Imaginile incredibile au fost postate pe Facebook chiar de un medic chemat sa intervină în acest caz.

Femeia de 75 de ani, care a contactat o infeţie nosocomială a fost mutată din secţia externă Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad aflată la un km distanţă de clădirea principală, după mai bine de o oră de eforturi. Cum pacienta era în stare foarte gravă şi necesita intubare a fost chemat un echipaj de ambulanţă cu medic pentru efectuarea transferului, deoarece rampa de acces era inutilizabilă.

Scene umilitoare în Vaslui

#DIRECT_ONE_dzbk54#

Medicul de pe ambulanţă a sunat la ISU să ceară ajutorul pompierilor, ca într-un final, şase pompieri să scoată bătrâna pe targa mobilă. Aceştia au purtat o pe umeri pe pacientă până la Ambulanţă. Medicul Dan Ungureanu de la SAJ Vaslui, doctorul care a făcut parte din echipajul solicitat pentru transfer, a postat pe pagina de socializare un mesaj, fiind indignat că există asemenea probleme tocmai într-un spital.Reacţiile n-au întârzita să apară.

Angela Chirilă, managerul spitalului, spune că problema rampei de la Pavilionul II e arhicunoscută. Chiar zilele trecute ar fi discutat cu o comisie de la Inspecţia de Stat pe această temă, dar şi cu reprezentanţii unor asociaţii care apără drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

"Există un proiect de reabilitare a clădirii şi încercăm să accesăm fonduri europene odată cu deschiderea Axei. Nu putem face modificarea rampei în acest interval. Am avut control de la Inspecţia de Stat şi am discutat chiar despre această rampă. Reabilitarea clării costă 27 de milioane de lei", a mai spus managerul spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad, potrivit adevărul.ro

Ultima oră
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj
13:38 - Marcel Ciolacu, întrebat despre schimbarea conducerii ANRE: Mie nu mi-a solicitat cineva acest lucru. Nu știu dacă ANRE trebuie să urmărească facturi (VIDEO)