VÂRSTA de PENSIONARE, SCHIMBATĂ OFICIAL în România: Ce se întâmplă cu românii care tocmai au împlinit 67 de ani!

VÂRSTA de PENSIONARE, SCHIMBATĂ OFICIAL în România: Ce se întâmplă cu românii care tocmai au împlinit 67 de ani!

Se anunţă schimbări majore în ceea ce priveşte vârsta de pensionare în România.
Dacă în prezent femeile ies la pensie la 63 de ani, iar bărbații la 65, o iniţiativă legislativă propune creșterea vârstei de pensionare până la 67 de ani, la cerere.
Măsura îi vizează pe medici, care indiferent de specializare, îşi vor putea continua activitatea, la cerere, până la 67 de ani, anunţă a1.ro.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat și va intra la votul final din Camera Deputaților, care este for decizional.

„Au existat solicitări atât din partea medicilor de familie, cât și a medicilor specialiști, pentru prelungirea vârstei de liberă practică. O solicitare legitimă, dacă ținem seama că una dintre gravele probleme ale sistemului sanitar o reprezintă criză tot mai acută a lipsei de specialiști. Lipsa de medici se resimte inclusiv în orașele mari, dar devine de-a dreptul dramatică în comunitățile mici, unde se ajunge chiar în situația că spitalele să aibă secții închise din lipsa de specialiști. În aceste condiții, prelungirea cu doi ani a dreptului de a profesa a medicilor specialiști poate diminua acest fenomen. Mai ales că, în lipsa schemelor complete, asupra personalului există o incarcatură foarte mare, ceea ce duce la diminuarea calității actului medical”, arată deputatul liberal Vasile Varga, unul dintre iniţiatorii poiectului.

Legislația actuală prevede că medicii sunt obligați să iasă la pensie la 65 de ani – bărbații, iar femeile la 63 de ani.

Potrivit proiectului, cei care vor dori să profeseze până la 67 de ani vor trebui să depună o solicitare la unitatea medicală unde lucrează, cu trei luni înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)