Schimbare drastică de reguli pentru înmatricularea unui autorism: Cum a băgat şoferul cu numere anti-PSD spaima în autorităţi (VIDEO)

Schimbare drastică de reguli pentru înmatricularea unui autorism: Cum a băgat şoferul cu numere anti-PSD spaima în autorităţi (VIDEO)

Direcţia Permise şi Înmatriculări setează noi reguli! După scandalul cu plăcuţele de înmatriculare jignitoare la adresa PSD, direcţia a transmis o dispoziție serviciilor din subordine din toată țara prin care să li se atragă atenția angajaților să fie atenți la semnăturile oamenilor, astfel încât acestea să nu conțină „cuvinte sau expresii jignitoare”. Motivul invocat de direcţie pentru trimiterea dispoziției a fost că „oamenii scriu mesaje cu diverse conotaţii în loc de semnături, informează g4media.ro.

Dispoziția a fost trimisă către Serviciile din toate județele, iar funcționarii au fost puși să semneze că au luat la cunoștință. De asemenea, acestora li s-a transmis „să fie vigilenți”. Doar că situaţia a stârnit revoltă în rândul angajaţilor direcţiei de permise.

„Este fără precedent! Lucrez de peste 15 ani la permise și niciodată nu ne-am uitat la semnături. Aceasta este o chestiune pe care și-o asumă fiecare. Ce scrie acolo, că e o mâzgălitură sau altceva, aia apare pe permis. Semnătura este o chestiune personală a fiecărui om, care nu poate fi cenzurată de o autoritate. Nimeni nu îți poate spune cum să te semnezi”, arată un angajat.

Motivul invocat direcţia de permise pentru trimiterea dispoziției a fost că „oamenii scriu tot felul de bazaconii în loc de semnături. La întrebarea de ce se face referire expresă în dispoziție la cuvinte sau expresii jignitoare, răspunsul a fost: „Pentru o acoperire completă”.

Dispoziția trimisă de Direcția de Permise vine la scurt timp după scandalul numărului de înmatriculare suedez, care a pus pe jar Poliția Română, instituția reacționând disproporționat și invocând prevederi legale inexistente pentru reținerea permisului și deschiderea unui dosar penal pe numele posesorului autoturismului, Răzvan Ștefănescu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a anunțat însă pe 7 august clasarea dosarului penal deschis pe numele lui Ștefănescu. În ordonanţa întocmită de procurorul de caz se arată că dosarul a fost clasat întrucât „fapta nu există”. De asemenea, procurorul a dispus restituirea celor două plăcuţe către autorităţile suedeze, prin intermediul Ambasadei Suediei din Bucureşti.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe