"Se încheie o parte a istoriei noastre". Paleologu: Îmi doresc ca Guvernul să declare funeralii naţionale pentru Regina Ana

"Se încheie o parte a istoriei noastre". Paleologu: Îmi doresc ca Guvernul să declare funeralii naţionale pentru Regina Ana

Deputatul Theodor Paleologu a declarat, luni, că îşi doreşte ca Guvernul să declare funeralii naţionale pentru Regina Ana. Acesta vede trecerea în neființă a Majestății Sale ca pe o încheiere a unui capitol din istoria noastră.

”Este un moment trist pentru noi toţi, desigur, îl aşteptam pentru că ştiam cu toţii că Regina Ana este de ani de zile într-o stare de sănătate nu foarte bună. Să ne-o amintim ca pe femeia care a stat timp de zeci de ani alături de Regele nostru. Este o parte a istoriei noastre, care se încheie în acest fel”, a spus Paleologu pentru news.ro.

”Este un moment cu totul special, este vorba despre un ciclu istoric care se apropie de sfârşit. Este vorba de istoria noastră. Regele Mihai nu este un şef de stat, pe acelaşi plan cu Băsescu, Iliescu sau Constantinescu. E ceva cu totul aparte şi tot ce ţine de Regele Mihai trebuie să aibă un statut aparte, pentru istoria noastră”, a adăugat parlamentarul.

Paleologu a mai spus că premierul Dacian Cioloş este un om cu mult bun simţ şi este convins că s-a gândit şi singur la declararea funeraliilor naţionale pentru Regina Ana.

”Este evident că trebuie să organizăm funeralii naţionale. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş şi este prima dată când necropola regală este reactivată, pentru decesul Reginei Ana”, a menţionat Paleologu.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Corpul neînsufleţit va fi depus la Peleş şi apoi regina va fi înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş, cel mai probabil pe 13 august. (Detalii AICI)

Citește și "Regele Mihai I și Regina Ana, povestea unei nunţi cu peripeţii: "Mama a mers la Papa Pius al XII-lea și a bătut cu pumul în masă. Era furioasă pentru că nu ne dăduse binecuvântarea" (VIDEO, FOTO)"