Se modernizează 27 de km de linie de tramvai, în București. Ce linii vor fi reabilitate

Se modernizează 27 de km de linie de tramvai, în București. Ce linii vor fi reabilitate
Foto: Facebook / STB

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis  joi că Societatea de Transport București a finalizat şi a trimis Primăriei Municipiului Bucureşti documentaţia în ceea ce privește modernizarea a 27 de kilometri de şină de tramvai.

„STB a finalizat și a transmis Primăriei Municipiului București documentația pentru modernizarea a 27 de km de șină de tramvai.” a postat Nicușor Dan pe pagina lui de Facebook.

Anunţul primarului Nicuşor Dan despre modernizarea şinelor de tramvai din Capitală

În postare,  primarul Capitalei a mai precizat că „În următoarea ședință de Consiliu voi supune aprobării consilierilor generali proiectele de hotărâre care vizează reabilitarea infrastructurii de tramvai pe trasee intens circulate precum liniile 14, 44, 36, 45, 3 si 16.”

Conform anunțului făcut de Nicușor Dan, „printre bulevardele care vor beneficia de linii de tramvai noi se numără: bulevardul Dimitrie Pompeiu, șoseaua Petricani, bulevardul Lacul Tei, Ferdinand, Dinicu Golescu, Calea Griviței, bulevardul Expoziției, str. Lizeanu, str. Vasile Lascăr etc.”, se mai arată în mesajul transmis.

Cât despre valoarea indicatorilor tehnico-economici, aceasta ” este de peste 700 de milioane de lei fără TVA. După aprobarea Consiliului General, vom pregăti documentaţia pentru a putea obţine finanţare externă”, afirmă Nicuşor Dan.

STB reintroduce tramvaie pe linia 5, suspendată de cinci ani

De săptămâna viitoare vor circula iar tramvaiele pe linia 5, a anunțat miercuri viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu. Circulația tramvaielor pe această linie a fost sistată în urmă cu cinci ani.

„Vom folosi sistemul cu tramvaie dublu cap – care a fost utilizat pe linia 55 – și îl mutăm pe linia 5. Începând cu data de 17 iunie, tramvaiele vor circula pe tronsonul Ștefan cel Mare – Bd. Barbu Văcărescu – Pod Elvila – Bd. Aerogării, până la intersecția cu Bd. Ficusului. Repunerea în circulație a tramvaielor pe linia 5 nu este o realizare, ci o formă de a ne cere scuze, ca administrație, pentru blocajul creat în ultimii cinci ani”, a transmis viceprimarul.

Urmăriți B1TV.ro și pe