Sebastian Ghiţă vorbeşte de o posibilă implicare a lui Florian Coldea în “operaţiunea” pozelor de la Paris cu Udrea şi Bica: “E greu să te ferești de SRI”

Sebastian Ghiţă vorbeşte de o posibilă implicare a lui Florian Coldea în “operaţiunea” pozelor de la Paris cu Udrea şi Bica: “E greu să te ferești de SRI”

Sebastian Ghiţă a vorbit în episodul difuzat luni din interviul acordat din Serbia lui Ion Cristoiu despre “operaţiunea” de publicare a pozelor cu Elena Udrea şi Alina Bica. Fostul deputat negat vehement că el s-ar afla în spatele siteului creat special pentru publicarea imaginilor.

“E fals. Dar am știut de acel site. Nu am făcut eu site-ul, l-a făcut cel care a făcut pozele”, a afirmat Sebastian Ghiţă.

“Da, întâmplător eu eram foarte prezent pe internet și am văzut site-ul. Vă dați seama, au fost puse acolo ca să fie preluate de presă”, a întărit fostul deputat.

“Cineva care a avut un interes să influențeze rezultatul din alegerile prezidențiale, adică s-o pună pe Elena Udrea în urma Monicăi Macovei.

Acesta a precizat că publicarea imaginilor a reprezentat o tentativă de influenţarea a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2014.

“Cineva care a avut un interes să influențeze rezultatul din alegerile prezidențiale, adică s-o pună pe Elena Udrea în urma Monicăi Macovei”, a răspuns Ghiţă întrebat de cine s-ar afla în spatele operaţiunii.

Sebastian Ghiţă a afirmat că e foarte posibil ca fostul prim-ajunct al SRI, Florian Coldea, să aibă o implicare importantă în această operaţiune.

“Nici Udrea și Bica nu erau uși de biserică. Și sunt convins că Coldea i-a spus președintelui cu mult timp înaine: „Nu cu Bica, nu e bine. Nu e în regulă, domnule președinte”. Acea instituție, DIICOT, va porni pe un drum mafiotic. Băsescu nu asculta de serviciu, asculta mai mult de Udrea. Și dacă Coldea i-a pus președintelui în față un raport, cu opera, viața și activitatea Bica – Udrea, cred că Băsescu a zis: „Da, dă-ne Coldeo poze. Fugiți cu raportul ăsta de aici”.

Coldea i-a zis: „Bine, vă facem un raport cu ce crede serviciul despre Bica și pozele de la Paris”. Și dacă i-au scris acolo hoții, arabi, furturi, TVA-uri, te mir ce minuni, Băsescu mai, mai că nu a făcut infarct”, a comentat Sebastian Ghiţă.

“E greu să te ferești de SRI, să nu știe SRI ceva. Doar Bica cu Udrea erau naive, Udrea credea că dacă o pune pe Bica la DIICOT și-a luat procuratura pe persoană fizică și fac d-astea, arestări, vând dosare, iau dosare, pun dosare, acolo, prin București. Totuși, într-un stat serios nu poți lăsa pe cineva să tranzacționeze dosare. Ați văzut ce i s-a întâmplat și fratelui lui Băsescu, până la urmă. Evident, că niște limite există în orice funcție ajungi, în orice poziție. Totuși, vine SRI-ul ăsta și își mai face și treaba. Nu te lasă să te joci cu viața omului, doar că ești prietena consilierei președintelui”, a mai spus Sebastian Ghiţă despre implicarea SRI în acest scandal.

Întrebat direct, dacă crede că Florian Coldea se află în spatele întregii operaţiunii, Sebastian Ghiţă a spus că e posibil.

“Se poate. Suspectez că da”, a afirmat fostul deputat.

Acesta a mai precizat că operaţiunea avea ca scop să evite ca Traian Băsescu să facă în aşa fel încât Udrea să ajungă preşedinte.

“V-am spus ce cred eu: să nu ajungă Elena Udrea pe locul trei, pentru că altfel Băsescu ar fi încercat s-o pună președinte și să-l oblige pe Coldea să-l declare incompatibil pe Iohannis, cu ajutorul Înaltei Curți, a Liviei Stanciu”, a precizat Ghiţă.