Bărbat de 66 de ani, ținut în sclavie de doi soți din Sebeș. Victima era sechestrată într-un grajd, bătută și forțată să muncească

Bărbat de 66 de ani, ținut în sclavie de doi soți din Sebeș. Victima era sechestrată într-un grajd, bătută și forțată să muncească
Foto: agora.md

Doi soți din Sebeș au profitat de starea de vulnerabilitate a unui bărbat de 66 de ani și l-au ținut în sclavie. L-au obligat să muncească în gospodăria lor, ocazional să cerșească pe la biserici, și-l țineau sechestrat în grajd. Mai mult, cei doi au depus dosar ca să-i încaseze și pensia!

În vara anului trecut, bărbatul a mers acasă la Dumitru Bumbu pentru a cere banii ce i se cuveneau în contul muncii prestate anterior în gospodăria acestuia. Dumitru Bumbu și soția sa, Silvia Bumbu, nu l-au mai lăsat să plece. L-au sechestrat pe bărbat într-un grajd și l-au obligat să muncească în gospodărie și, ocazional, să cerșească.

Victima era permanent supravegheată de cei doi soți, pentru a nu fugi, informează DIICOT, într-un comunicat.

Bărbatul a fost lovit cu diverse obiecte contondente și cu lanțul, era amenințat și agresat fizic pentru a lucra sau dacă nu muncea îndeajuns. Pe timpul nopții era închis într-un grajd închis cu un lacăt. Victima primea foarte puțină mâncare, iar accesul la apă îi era restricționat.

Mai mult, la presiunea celor doi soți, bărbatul și-a stabilit domiciliul la adresa lor, ei dorind astfel să primească pensia victimei. În acest sens, ei au întreprins demersurile necesare pentru depunerea dosarului de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii Alba.

Bărbatul a fost văzut de polițiști în timp ce cerșea în fața unei biserici. Medicii au constatat că suferise mai multe leziuni traumatice.

Autoritățile au făcut o percheziție la domiciliul soților Bumbu, de unde au ridicat acte și documente ale victimei, precum și mai multe obiecte contondente care, probabil, au fost folosite pentru agresarea victimei.

Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia au fost reținuți pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane. Ei vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.