Sechestru pe Muzeul de Locomotive din Reşiţa: Considerat un simbol al oraşului, muzeul a ajuns să aibă datorii de peste 180 de mii de lei (VIDEO)

Sechestru pe Muzeul de Locomotive din Reşiţa: Considerat un simbol al oraşului, muzeul a ajuns să aibă datorii de peste 180 de mii de lei (VIDEO)
Foto: eualegromânia.ro

Sechestru pe Muzeul de Locomotive din Reşiţa. Considerat un simbol al oraşului, muzeul a ajuns să aibă datorii de peste 180 de mii de lei. Aşa zisa afacere este strâns legată de numele soţilor Chebuţiu, judecaţi pentru delapidarea uzinei reşiţene, potrivit TVR.

Cele 16 locomotive cu abur, care au fost fabricate în secolele 19-20 şi declarate monumente istorice, ar putea deveni istorie.

Sechestru pe Muzeul de Locomotive din Reşiţa: Considerat un simbol al oraşului, muzeul a ajuns să aibă datorii de peste 180 de mii de lei

#DIRECT_ONE_mm0pmk#

Se pare că locomotivele au ajuns în patrimoniul Fundaţiei Uzinele de Fier şi Domeniile Reşiţa după privatizarea Uzinei Constructoare de Maşini şi includerea ei în grupul de firme UCM. Grupul este controlat de Adrian Chebuţiu.

Muzeul de Locomotive cu Abur a fost donat de acesta fundaţiei administrate de soţia sa, Lăcrămioara. El ar fi sponsorizat societatea non-profit.

Datoria muzeului de locomotive depăşeşte 180 de mii de lei, motiv pentru care a fost pus sechestrul. Autorităţile locale spun însă că se pot găsi soluţii pentru salvarea muzeului.

Adrian Chebuţiu este arestat pentru rambursări ilegale de TVA. Totodată, este cercetat împreună cu soţia sa în dosarul ce vizează devalizarea uzinelor reşiţene.