Secretarul de stat din MAI Nicolae Căbulea, învinuit în dosarul listelor electorale

Secretarul de stat din MAI Nicolae Căbulea, învinuit în dosarul listelor electorale
Foto:agerpres.ro

Update 17:00: Ioan Nicolae Căbulea a dispus ca șeful Direcției pentru Evidența Persoanelor, chestorul Constantin Manoloiu, să întocmească actul oficial, conform căruia MAI “nu își poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente,” informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit Mediafax.

Update 16:45: Ioan Căbulea a fost pus sub învinuire de către Procurorii Parchetului General, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în dosarul listelor electorale folosite la referendum, conform Agerpres.

Secretarul de stat Nicolae Căbulea, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, a fost audiat, miercuri, în dosarul în care şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, Constantin Manoloiu, este cercetat pentru abuz în serviciu.

Mai multe persoane importante au fost audiate până acum în dosarul listelor electorale, printre acestea și  șeful Institutului Național de Statistică (INS), Vergil Voineagu, djunctul lui Manoloiu, Daniel Gheorghe sau șefa Autorității Electorale, Ana Maria Pătru.

Manoloiu a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, după c ear fi încălcat legislația în ceea ce privește anumite incidente atunci când a comunicat numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente folosite la referendumului din 29 iulie, pentru demiterea din funcție a președintelui Traian Băsescu.

AICI poți să vezi mai multe detalii despre acuzele aduse lui Constantin Manoloiu.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)