Secțiile ATI cedează. România, „din nou nepregătită”. Imagini macabre din curtea unui spital din Buzău (VIDEO)

Secțiile ATI cedează. România, „din nou nepregătită. Imagini macabre din curtea unui spital din Buzău (VIDEO)
Captură video: Iulian Bunilă

Spitalele din Buzău nu mai fac față crizei COVID-19. În ultimele 24 de ore, la nivelul județului, s-au înregistrat 161 de noi cazuri de infectare și 6 de reinfectare. De asemenea, au fost înregistrate și nouă decese, la pacienți cu vârste între 60 și 86 de ani.

Luni, în curtea Serviciului de Medicină Legală Buzău, maşinile mortuare au stat la rând toată ziua pentru a prelua trupurile celor răpuşi de virusul SARS-COV-2.

De la debutul crizei COVID, 508 de buzoieni au murit după ce s-au infectat cu SARS-COV-2.

România, luată din nou „prin surprindere”

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost raportate 16.743 de noi cazuri de COVID și 442 de decese.

Valul 4 continuă să suprasolicite secțiile ATI. Astfel, comparând buletinele din data de 8 octombrie a anului 2021, respectiv 2020, în acest an s-au înregistrat de patru ori mai multe cazuri, de aproape zece ori mai multe decese, de aproape două ori mai mulți pacienți internați în spitale, de 2,5 ori mai mulți pacienți la ATI. De asemenea, capacitatea de testare a scăzut semnificativ. Statul român a descurajat testarea, inclusiv prin intermediul declarațiilor politicienilor.

În data de 8 octombrie 2021 au fost raportate 23.776 de teste realizate în ultimele 24 de ore, dintre care 11.361 la cerere, adică pe banii cetățenilor. În 8 octombrie 2020 au fost raportate 30.191 de teste, dintre care 11.565 la cerere.

De asemenea, la aceeași dată au fost raportate 1.561 de pacienți internați la ATI, iar anul trecut 604.

Tags:
Ultima oră
11:00 - A început a doua rundă de consultări pentru desemnarea unui premier. Discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, deschise de delegația PNL (VIDEO)
10:58 - Fotografia atribuită Charlie Hebdo despre criza sanitară din România, un fake. Imaginea a fost distribuită intens pe rețelele sociale din România (FOTO)
10:33 - Catherine Zeta-Jones se mută în Castelul Peleș (VIDEO)
10:29 - Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Două săptămâni de vacanță vor putea fi compensate. Mai mult, nu”. CNSU pregătește noi măsuri (VIDEO)
10:26 - PNL, vot în unanimitate pentru varianta Nicolae Ciucă premier, varianta promovată de Klaus Iohannis, într-un guvern minoritar cu UDMR. Votul lasă o portiță deschisă pentru o colaborare cu PSD (surse)
10:22 - Sorin Cîmpeanu: Cele 70 de milioane de teste non-invazive vor fi achiziționate în timpul vacanței / Doar pe jumătate din teritoriul României se poate asigura viteza minimă de internet pentru predarea online (VIDEO)
10:20 - Mihaela Bilic a avut în trecut o relație de 13 ani cu actualul soț al Andreei Berecleanu. Care a fost motivul despărțirii
10:13 - Războiul între fostele soții ale lui Laurențiu Reghecampf: „Anamaria minte că l-ar fi cunoscut înainte ca eu să mă căsătoresc cu el”
09:53 - Gheorghe Flutur: Ne dorim să se termine cât mai repede criza politică. PNL nu merge la Cotroceni fără o soluție clară (VIDEO)
09:52 - Papa Francisc, întrerupt din predică, pentru a i se cere boneta. Cum a reacționat Suveranul Pontif (VIDEO)