Sediul Primăriei Sectorului 3 a fost construit ILEGAL. Lovitura instanței pentru edilul Robert Negoiță (FOTO)

Sediul Primăriei Sectorului 3 a fost construit ILEGAL. Lovitura instanței pentru edilul Robert Negoiță (FOTO)

Lovitură pentru edilul Robert Negoiță. Sediul Primăriei Sectorului 3 din Calea Dudești a fost construit ilegal, potrivit unei sentințe date de Tribunalul București.

Prin urmare, actul administrativ a fost anulat, scrie Hotnews.

(Sediul școlii dezafectate)

(actualul sediu al Primăriei)

“La inițiativa primarului Robert Negoiță și cu sprijinul fostului ministru al culturii, Daniel Barbu, și a fostului secretar de stat Radu Boroianu, această clădire de patrimoniu a fost distrusă şi transformată ilegal în sediu administrativ al Sectorului 3. La această distrugere a contribuit și ministrul educației de atunci, Ecaterina Andronescu care, între anii 2012-2013, a permis schimbarea destinației clădirii. Şcoala Primară Comunală „Constantin Bozianu” a supraviețuit celor două Războaie Mondiale, a supraviețuit cutremurelor şi demolărilor comuniste, dar nu a rezistat dorințelor lui Robert Negoiță de a-și instala biroul într-o clădire istorică”, se arată într-un comunicat al Asociației Salvați Bucureștiul, ini’iatoarea procesului.

Decizia instanței nu însă este definitivă.

Sediul Primăriei Sector 3 a fost construit în interiorul unei clădiri monument istoric – Şcoala Primară Comunală „Constantin Bozianu”, o bună parte din imobil fiind demolat. Pentru a face loc noului sediu a fost demolat și căminul cultural aflat lângă școală, și el monument istoric.