Șefa CNA Laura Georgescu, Narcisa Iorga, Viorel Hrebenciuc şi Gheorghe Ştefan, trimişi în judecată de DNA

Șefa CNA Laura Georgescu, Narcisa Iorga, Viorel Hrebenciuc şi Gheorghe Ştefan, trimişi în judecată de DNA
Foto: gandul.info

Preşedintele CNA Laura Georgescu, Narcisa Iorga, fost membru al CNA, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi fostul deputat Viorel Hrebenciuc au fost trimişi în judecată în dosarul privind retragerea licenţei postului Giga TV, informează Mediafax.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a Laurei Georgescu, pentru abuz în serviciu, (două infracţiuni, din care una în formă continuată – 25 acte materiale) şi instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (25 acte materiale), Viorel Hrebenciuc, pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid, Gheorghe Ştefan, pentru pentru instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid, şi Narcisa Iorga, pentru instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

Un comunicat al DNA arată că în 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, autoritatea națională în domeniul audiovizualului a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenți), retragerea licenței audiovizuale pentru postul Giga Tv, controlat de Gheorghe Ștefan.

Ulterior, Narcisa Iorga l-a îndrumat pe Gheorghe Ștefan să apeleze la cunoștințele sale din mediul politic, pentru a influența votul pe care ceilalți membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestația pe care postul TV respectiv intenționa să o formuleze, precizând pe cine anume trebuie să acceseze și să capaciteze.

Printre ei s-a numărat și Viorel Hrebenciuc căruia Ștefan i-a solicitat sprijinul și s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a o determina pe Laura Georgescu ca instituția pe care o conduce să revină asupra deciziei.

Potrivit DNA,  în perioada 2013 — 2014, Laura Georgescu a fost cea care a instigat la întocmirea a 25 de sesizări cu date nereale, în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA și care au fost soluționate prin sancționarea a 11 posturi de televiziune.

Până în prezent, posturile TV afectate de deciziile Laurei Georgescu s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de aproximativ 2,3 milioane lei.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin Laurei Georgescu.

Fosta membră a CNA Narcisa Iorga a postat vineri pe constul personal de Facebook un mesaj în care arată că intenţia sa permanentă a fost respectarea legii.

„Nicio clipă nu am avut intenţia să instig la schimbarea unei decizii legale într-una ilegală. Am convingerea şi astăzi că ridicarea licenţei postului Giga TV s-a făcut forţând prevederile legii audiovizualului, invocându-se că postul şi-a întrerupt emisia timp de 96 de ore. Or, postul a emis continuu, dar fără să respecte grila de programe, ceea ce nu putea duce la retragerea licenţei, ci la aplicarea altor sancţiuni prevăzute de lege. Am spus de atâtea ori în mod public că CNA ia decizii motivate pe alte considerente decât cele ale aplicării legii în mod nediscriminatoriu. Aşa cred că s-a întâmplat şi în acest caz. Revenirea asupra respectării legii a fost intenţia mea permanentă, dar, evident, judecătorii vor stabili cine a avut dreptate”, susține Narcisa Iorga.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe