Șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar din București a murit. Medicul Ovidiu Băjenaru era infectat cu COVID-19

Profesorul Ovidiu Bajenaru, șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar București, a murit, joi. Medicul în vârstă de 63 de ani era infectat cu COVID-19 și era internat la Institutul Matei Bals din Capitala de o săptămână și jumătate.

Managerul Spitalului, Cătălin Cîrstoiu, a transmis un mesaj după moartea medicului neurologOvidiu Băjenaru.

“Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, personalului medical al SUUB şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Bajenaru.
Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi d-l profesor Ovidiu Bajenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmaşii lui profesionali. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”
, a precizatCătălin Cîrstoiu, potrivitstirileprotv.ro.

În luna noimebrie a anului trecut,prof. dr. Ovidiu Băjenaru, a fost astăzi decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler de președintele Klaus Iohannis.

Ovidiu Băjenaru era unuldintre cei mai reputați medici ai României, profesor de neurologie, șeful Clinicii de Neurologie din Spitalul Universitar de Urgențăși directorul Departamentului de neuroștiințe clinice la UMF Carol Davila din București.

Cu peste 35 de ani de experiență, medicul era șipreședinte de Onoare ad vitam al Societății de Neurologie din România și membru corespondent al Academiei Române din 2016.

România a depășit pragul de 90,000 de infectați cu COVID-19

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns, joi, la 91.256 de infectări și 3.765 decese. În ultima zi au fost depistate pozitiv 1.365 de persoane, iar 44 de pacienți COVID-19 au decedat. Alți 751 de oameni au fost reconfirmați cu SARS-CoV-2. De asemenea, sunt 503 bolnavi COVID-19 la Terapie Intensivă. 39.275 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.619 de asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.De la izbucnirea epidemiei, au fost prelucrate 1.876.063 de teste, din care 23.973 în ultima zi, arată datele Grupului de Comunicare Strategică. Pe teritoriul României, 9.655 de persoane confirmate sunt în izolare la domiciliu, iar 5.988se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 34.217 sunt în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată 45.

Tags:
Ultima oră
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)