Șeful de la Transelectrica, Ion-Toni Teau, bonusuri uriașe care ating 1.000 de euro pe zi : Fostul contabil al lui Vântu, mogul la stat (VIDEO)

Șeful de la Transelectrica, Ion-Toni Teau, bonusuri uriașe care ating 1.000 de euro pe zi : Fostul contabil al lui Vântu, mogul la stat (VIDEO)
Foto: B1 TV

Șefii de la Transelectrica, acolo unde statul este majoritar, au prime de milioane de euro. Dezvăluirea a fost făcută în cadrul emisiunii ”X-Press” difuzată la B1 TV și moderată de către Sabin Orcan.

Primele uriașe au fost acordate în urma unei hotărâri  a Adunării Generale a Acționarilor din 23 martie 2015. Bonusurile anuale atingeau sume cuprinse între 26.000 și 180.000 de euro.

Directorul Ion-Toni Teau are un salariu de 5.500 de euro pe lună și bonus de 180.000 de euro. Așadar, acesta a avut o mie de euro pe zi în 2014.

Compania Transelectrica, care are opt sucursale în întreaga țară, a fost înființată în anul 2000, iar principala activitate este transportul energiei electrice.

Veniturile sunt asigurate din tarifele pentru injecție, pentru exctragere energie din rețea. Aceste tarife se regăsesc în facturile furnizorilor care sunt transferate consumatorilor.

În contractul de mandat a celor de la Transelectrica se prevede o indemnizație fixă. În cadrul emisiunii ”X-Press” a fost dezvăluită și metoda prin care conducerea companiei a reușit să aibă parte de bonusurile uriașe: nu și-au realizat investițiile. Tăind investițiile, a crescut profitul operațional, automat a crescut valoarea acțiunilor și astfel, cei care au bonusuri din conducerea Transelectrica, au avut dreptul legal pentru că și l-au creat să-și de aceste bonusuri.

”Au votat în veselie să își dea aceste bonusuri”, a spus Sabin Orcan.

Aceste companii de recrutare au fost folosite pentru a pune protejații politici. Firmele care s-au ocupat de recrutarea managerilor au fost selecționate pentru un contract de 5 milioane de euro.

”Dacă lupta anticorupție evoluează, evoluează și metodele de furt. Companiile stat sunt principalele vaci de muls ”, a spus Silviu Mănăstire, moderatorul emsiunii ”Dosar de politician”.

Teau a fost adus în funcția de director executiv în cadrul Transelectrica de către Daniel Chițoiu. Acesta a deținut funcția de manager financiar 5 ani în cadrul Realitatea Media S.A.

”Contabilul lui Vântu a ajuns să câștige de la stat, de la Transelectrica niște venituri incredibile pentru orice om care înțelege cum funcționează sistemul în România”, a mai spus Sabin Orcan.

Șefii de la Transelectrica, bonusuri de milioane de euro

Urmăriți B1TV.ro și pe