Şeful Expertizei Legale din cadrul Casei de Pensii Mureş a fost arestat pentru 29 de zile

Şeful Expertizei Legale din cadrul Casei de Pensii Mureş a fost arestat pentru 29 de zile

Gheorghe Sămărghiţan, şeful Serviciului de Expertiză Legală din cadrul Casei de Pensii Mureş, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Mureş, el fiind acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită în formă continuată.

Gheorghe Sămărghiţan a ajuns în faţa jduecătorilor cu propunere de arestare preventivă, după ce procurorii l-au prins în flagrant în timp ce lua mită 1.000 de lei de la două persoane pentru a le emite decizii de pensionare pe caz de boală.

Potrivit magistraţilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Sămărghiţan „alături de alte persoane sau prin intermediul acestora, a pretins sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu în legătură cu procedurile de examinare sau reexaminare referitoare la încadrarea sau menţinerea gradului de invaliditate a unor persoane îndreptăţite să primească pensia aferentă încadrării în aceste grade de invalditate”.

Gheorghe Sămărghiţan este activ şi pe scena politică, fiind vreme îndelungată membru PD, formaţiune din care a fost exclus în 2007. După excludere şi-a pierdut şi mandatul de consilier judeţean. De atunci el a mai trecut pe la Partidul Liberal, pentru ca acum să se regăsească în rândurile Conservatorilor.

Vezi AICI integral comunicatul DNA.

Gheorghe Sămărghiţan, arestat pentru luare de mită

Ultima oră
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - Centrul European pentru Controlul Bolilor avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:34 - CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate
20:04 - Dosar penal pentru români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false. Fenomenul s-ar putea amplifica după ce și Grecia a intrat în zona roșie
20:00 - Grecia a intrat în zona roșie. Ce efect are decizia pentru turiștii români
19:51 - Mircea Hava: `Ghinea, du-te acasă`, ar trebui să îi spună premierul. Dacă portofoliul era la PNL și dacă ministrul ar fi discutat cu cei care știu ce înseamnă fondurile europene, altfel ar fi stat lucrurile pe PNRR (VIDEO)