Seismologul George Purcaru explică de ce s-au produs cutremurele în lanț din Galați (VIDEO)

Seismologul George Purcaru explică de ce s-au produs cutremurele în lanț din Galați (VIDEO)

Seismologul George Purcaru, cel care a prezis cutremurul devastator din 1977, a explicat, luni,  producerea cutremurelor în lanț din localitatea Izvoarele, județul Galați, precizând că toate acestea sunt niște replici ale unui cutremur mai mare, care s-a petrecut pe 24 septembrie.

„Cutremurul din Galați este un cutremur în care se găsește un cutremur mai mare. Cele 10 cutremure sunt cutremure de adâncime mică și de magnitudine mică. Printre ele, sunt și cutremure mai mari.  Un singur cutremur este. A fost cel mai mare, cel din 24 septembrie. Are o magnitudine de 5,3 și este cel mai puternic din această parte a țării. Celelalte după el, au fost replici”, a explicat seismologul.

Acesta a arătat că factorul principal al numeroaselor mișcări telurice din această lună, în județul Galați, este venirea puternică a apelor. Județul Galați s-a confruntat cu inundații grave în această lună.

Seismologul George Purcaru explică producerea cutremurelor din Galați

Embed:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”