Serviciul 112, luat cu asalt de români în ultimele zile: Peste 90.000 de apeluri de urgență au fost efectuate de oameni blocați în zăpadă

Serviciul 112, luat cu asalt de români în ultimele zile: Peste 90.000 de apeluri de urgență au fost efectuate de oameni blocați în zăpadă
Foto: demotix.com

Peste 90.000 de apeluri de urgenţă au fost recepţionate la Serviciul 112, în perioada de valabilitate a codului portocaliu, dintre care mai mult de 4.200 au fost legate de condiţiile meteorologice extreme, potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, citat de Mediafax.

În perioada de valabilitate a codului portocaliu, la nivel naţional, în centrele de primire apeluri de urgenţă 112 au fost recepţionate 91.374 de apeluri, iar 4.208 au fost încadrate ca evenimente privind condiţiile meteorologice extreme. Dintre acestea, 742 au fost reveniri – apeluri efectuate în mod repetat de către persoane care au mai sunat pentru aceeaşi problemă. Există cetăţeni care au revenit cu 14 până la 28 de apeluri la 112 în intervale scurte de timp, se arată într-un comunicat de vineri al STS.

Judeţele Constanţa şi Tulcea sunt sub atenţionare cod galben de viscol până sâmbătă la ora 10.00, meteorologii anunţând că în aceste zone vântul va avea intensificări cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră, troienind zăpada.                         

În zilele următoare, valorile termice vor continua să scadă, iar vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării, potrivit ANM.