Sesizarea privind plagiatul Codruței Kövesi este "parțial îndreptățită și fundamentată". Este una dintre concluziile Comisiei de Etică a Universității de Vest din Timișoara. Potrivit surselor din conducerea Comisiei, citate de jurnaliştii de la PressOne, există similitudini cu lucrări ale altor autori în cazul a peste 500 de rânduri din cele 4.000 vizate de o sesizare a Grupul de Investigații Politice.
GIP a sesizat că circa 4.000 de rânduri din totalul de 11.000 ale tezei intitulate "Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal", cu care procurorul-șef al DNA a obținut, în 2011, titlul de doctor în Drept, ar fi plagiate.
Potrivit surselor PressOne, Comisia de Etică a UVT a constatat că există "similitudini cu lucrări ale altor autori" în cazul a peste 500 de rânduri din cele 4.000 vizate de sesizare.
17 noiembrie a fost data-limită până la care UVT trebuia să-şi exprime poziţia în legătură cu sesizarea de plagiat formulată de GIP.
Cu toate că era de așteptat ca UVT să trimită Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) o recomandare privind fie menținerea, fie retragerea titlului de doctor aflat în discuție, Senatul UVT a votat joi, 17 noiembrie, cu majoritate covârșitoare, ca Universitatea să își însușească viitoarea decizie a comisiei de lucru a CNATDCU.
Motivația acestei derobări – spun sursele PressOne – este faptul că niciunul dintre experții în Drept de la alte universități pe care UVT i-a chemat să facă parte din comisia de analiză a tezei nu și-a asumat această răspundere.
Astfel, UVT nu va face propunere de menținere sau retragere a titlului de doctor deținut de Codruța Kövesi, iar dacă Ministerul nu va accepta acest punct de vedere, atunci Senatul UVT va lua, totuși, o decizie prin vot în acest sens.
Sesizarea de plagiat pe doctorului lui Kovesi este "parțial îndreptățită și fundamentată": Concluzii Comisiei de Etică pe teza șefei DNA
#DIRECT_ONE_z56f9q#