Sile Cămătaru le oferea prostituatelor cazare, haine şi vize: "Putem să trăim bine şi la noi acasă"

Sile Cămătaru le oferea prostituatelor cazare, haine şi vize: "Putem să trăim bine şi la noi acasă"
Foto: enational.ro

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, le oferea prostituatelor cazare, protecţie, haine şi, în anumite situaţii, vize de şedere în România pentru un an.

El pe spunea celor care voiau să plece din țară că „Putem să trăim bine şi la noi acasă”, se arată în motivarea instanței, citată de Mediafax.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 1 arată, în motivarea deciziei de arestare preventivă a interlopului, că acesta a convins mai multe fete să vină în Bucureşti, pentru a practica prostituţia.

Ele primeau cazare şi protecţie, iar apoi Sile Cămătaru, alături de alţi membri ai grupării din care face parte, le intermedia legătura cu diverse persoane, care le plăteau pentru servicii sexuale.

În motivare se face referire la mai multe discuţii prezentate pe larg în referatul cu propunerea de arestare, întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Între acestea se numără o conversaţie pe care Sile Cămătaru o are cu una dintre tinere, din care rezultă că ea trebuia să plece în Anglia, cu un amic. În acest context, Vasile Balint încearcă să o convingă pe prostituată să rămână în ţară, spunându-i „Un jucător bun joacă bine pe orice teren” şi „Putem să trăim bine şi la noi acasă”.

Vasile Balint şi alţi trei suspecţi din acest dosar au fost arestaţi preventiv, sâmbătă, de Judecătoria Sectorului 1, pentru proxenetism. În cazul altor 19 persoane reţinute, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu sau controlul judiciar.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au reţinut 22 de persoane în urma percheziţiilor care au avut loc vineri în Bucureşti şi nouă judeţe, la locuinţele unor persoane suspectate de proxenetism şi la cazinouri din Capitală, unde ar fi racolat clienţi, majoritatea cetăţeni străini, de la care ar fi cerut între 100 şi 700 de euro pentru a întreţine acte sexuale cu prostituate.