Simulare de intervenție în caz de bombă, la Gara de Nord. Când va avea loc

Simulare de intervenție în caz de bombă, la Gara de Nord. Când va avea loc

O simulare în caz de intervenție ca urmare a unui apel prin care este transmisă o amenințare cu bombă va avea loc la Gara de Nord din Capitală.

Poliția a anunțat într-un comunicat pe site că acest exercițiu se va desfășura marți, între orele 11.00-13.00. Prin această intervenșție se urmărtește modul în care polițiștii și celelalte structuri cu atribuții în domeniu se comportă în fața unei situații reale.

Poliția recomandă cetățenilor să nu intre în panică și să respecte indicațiile celorlalte forțe aflate la fața locului.

“Pe timpul desfășurării acestei activități, circulația rutieră va fi restricționată pe B-dul. Dinicu Golescu, Piața Gării de Nord și Calea Griviței.

De asemenea, accesul în Gara de Nord va fi restricționat la intrarea ,,Coloane”, precum și în interiorul acesteia, în zona dintre intrarea ,,Coloane” și ,,Biroul Informații”, pe ambele culoare.

În exercițiu sunt angrenați polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Direcției Poliției Transporturi, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, dar și colegi din cadrul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București, Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov și Poliția Locală a Municipiului București. De asemenea, vor participa reprezentanți din cadrul S.R.I., D.I.I.C.O.T., Regionala C.F.R. București și Autoritatea Feroviară Română”, a anunțat Poliția pe site.