Sindicaliștii din penitenciare îl acuză pe Tudorel Toader că DEZINFORMEAZĂ: Infracțiunea de comunicare de informații false se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani

Sindicaliștii din penitenciare îl acuză pe Tudorel Toader că DEZINFORMEAZĂ: Infracțiunea de comunicare de informații false se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) susține că principalul suspect în cazul crimei de la Mediaș ar fi trebuit să iasă din detenție cel mai devreme în luna mai 2019, dacă nu ar fi beneficiat de legea recursului compensatoriu. Asta după ce ministrul Justiției a susținut, într-o conferință de presă, că „autorul faptei de la Mediaș nu face parte din categoria celor ce au beneficiat de recursul compensatoriu”.

În aceste condiții, reprezentanții FSANP îl avertizează pe ministrul Justiției că dezinformează și că ”infracțiunea de comunicare de informații false se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani”,

”O noua dezinformare regretabila în scopul de a evita răspunderea pentru infracțiunile la care se face complice prin indolență și rea-voință motivată politic. (…) În realitate, în situația în care nu ar fi existat așa-numita lege a recursului compensatoriu, cel cunoscut drept criminalul de la Mediaș ar fi fost liberat condiționat în luna Mai 2019, iar la termen în luna August 2021. O demonstrează fără echivoc dosarul de penitenciar al deținutului Rusu Marius, iar o simplă interogare a bazei de date demontează afirmațiile ministrului Toader. (…)

Atragem atenția că, din cei peste 14.000 de beneficiari ai recursului compensatoriu de până la acest moment, peste 70% vor recidiva într-un orizont de timp de 1 – 3 ani de la momentul actual. Ceea ce înseamnă că, doar pentru primul an de aplicare, recursul compensatoriu va contribui la fenomenul infractionalității cu peste 10.000 de recidiviști din promoția Toader.

Avand în vedere dimensiunea acestui dezastru pentru siguranța cetățenilor și repetatele încercări de dezinformare a opiniei publice reamintim ministrului Toader că infracțiunea constând în «comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora» este sancționată cu închisoare de la 1 la 5 ani”, se arată într-un comunicat de presă al FSANP.

Într-o conferință de presă susținută miercuri, ministrul Tudorel Toader, a pasat către guvernarea tehnocrată orice responsabilitate privind legea recursului compensatoriu care a scos din puşcării infractori periculoşi ce au recidivat comiţând crime sau violuri.

„Legea recursului compensatoriu a fost iniţiată de Guvernul tehnocrat, avizată favorabil de CSM în componenţa anterioară care însă a propus schimbarea naturii juridice. Legea a fost sustinuta inclusiv de parlamentarii PNL şi USR. Legea a fost promulgată de Iohannis fără să o critice la CCR”, a afirmat Tudorel Toader.