Sindicatul Europol: Ancheta internă de la Caraş-Severin, declanşată după ce adjunctul IPJ a ameninţat mai mulţi poliţişti care au amendat transportatori, este concentrată pe identificarea celor care au făcut reclamaţii şi înregistrări

Sindicatul Europol: Ancheta internă de la Caraş-Severin, declanşată după ce adjunctul IPJ a ameninţat mai mulţi poliţişti care au amendat transportatori, este concentrată pe identificarea celor care au făcut reclamaţii şi înregistrări

Sindicatul Europol lansează acuzații grave în cazul adjunctului IPJ Caraş-Severin, care a ameninţat mai mulţi poliţişti după ce au amendat transportatori. Potrivit Europol, ancheta se concentrează pe identificarea celor care au făcut reclamaţii şi înregistrări, nu pe sancţionarea celui vinovat.

Acuzațiile lansate de Europol

Direcţia Control Intern a „descins” la IPJ Caraş-Severin pentru a identifica autorii înregistrărilor şi pentru a-i „arde pe rug”. După cum ne aşteptam, echipa de „albire” a Direcţiei Control Intern trimisă la IPJ Caraş-Severin pentru a „cerceta” evidentul – respectiv conţinutul înregistrării în care adjunctul inspectorului şef are un limbaj de interlop sau de borfaş (cum preferaţi) – ofiţerii au pus două întrebări tuturor poliţiştilor audiaţi:

Dacă ştiu cine a realizat înregistrarea şi în ce condiţii;

Cum a ajuns/cine a trimis înregistrarea la Sindicatul EUROPOL”, susţine, miercuri seară, Sindicatul Europol, într-o postare pe Facebook.

Sindicaliştii afirmă că nu cel reclamat a fost primul care a făcut raport.

”Nici vorbă! Nu i-a interesat de cât timp sunt intimidaţi, ameninţaţi, hărţuiţi. Nu i-a interesat de câte ori au fost sunaţi de conducerea IPJ Caraş Severin să facă sau să nu facă ceva. Nu au contat nici măcar probele evidente puse la dispoziţie de poliţişti prin care se demonstra imixtiunea fără precedent în activitatea lor. Singurul lucru care a contat a fost să îi identifice pe poliţiştii rutieri care au îndrăznit să ia atitudine şi să reacţioneze la calvarul prin care trec”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia susţin că nu este primul caz de acest gen: ”Nu degeaba am precizat că IGPR a muşamalizat cazul precedent al şefului SAS care avea o atitudine similară, pe care nu l-au găsit vinovat pentru că şi-a ameninţat subalternii că îi mută sau că îi urmăreşte toată cariera până „îi face”. Dimpotrivă, a fost scos nevinovat şi promovat la un inspectorat mai mare, la IPJ TM unde a primit în dar aceeaşi funcţie de şef Serviciu Acţiuni Speciale”.

Conducerea Poliţiei Române a demarat un control intern la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, după ce adjunctul inspectorului-şef, Aurel Coman, ar fi hărţuit mai mulţi poliţişti, ameninţându-i că vor fi mutaţi de pe posturile pe care le ocupă.

Imagini scandaloase cu Aurel Cosma, comisar de la IPJ Caraș Severin

Înregistrări halucinante cu un șef din Poliție. Aurel Cosma, comisar de la IPJ Caraș Severin, și-a amenințat subordonații care au îndrăznit să sancționeze mafia lemnului. Agenții au fost certați și pentru că l-au înregistrat cu radarul pe fiul unui politician, care gonea cu peste 100 km/h prin localitate.

În urma apariției înregistrărilor, conducerea Poliției Române a anunțat că a deschis o anchetă, la finalul căreia va lua măsurile care se impun, informează B1 TV în cadrul Știrilor prezentate de Irina Petraru.

Reprezentanții Sindicatului Europol au semnalat cazul unui comisar-șef de poliție din Caraș-Severin, care obișnuiește să-și amenințe subalternii chiar dacă aceștia își îndeplinesc corect sarcinile. Mai exact, polițiștii sunt amenințați că vor fi detașați în diferite zone dacă vor continua să deranjeze oamenii politici din județ.

Urmăriți B1TV.ro și pe