Sindromul post-Covid: Cu ce probleme rămân pacienții externați

Sindromul post-Covid: Cu ce probleme rămân pacienții externați
Foto: Hepta

Un studiu realizat în Italia arată că peste87% dintre pacienții vindecați de Covid-19au avut în continuarecel puțin un simptom.

Oamenii din cadrul studiului au între19 și 84 de ani. De asemenea, 72,7% au prezentat leziuni specifice infecției,15% au avut nevoie de ventilație non-invazivă și 5% de ventilație invazivă, conform doc.ro, citat deClick.ro.

Cu ce simptome rămân pacienții

Specialiștii au dorit să analizeze modull în care sunt afectați pacienții, chiar și după externare. Virusul afectează nu doar plămânii, ci și alte organe, precum inima, rinichii, ficatul, creierul. Simptomele cu care rămân aceștia sunt:

  • Oboseala cronică
  • Problemele de respirație
  • Durerile de capși putereade concentrare scăzută
  • Căderea părului
  • Probleme la nivelul psihicului

„Bolnavii vindecați nu revin la viața lor obișnuită. Ei sunt copleșiți de o stare de sfârșeală, care seamănă cu simptomele sindromului de oboseală cronică. Acest virus nu se compară cu nimic din ceea ce cunoaștem. Nu e doar o simplăafecțiune a plămânilor, ci o boală care afectează multe organe”, susține dr.JochenMukedin cadrul clinicii derecuperaredin Germania.

Care este tratamentul pentru sindromul post-Covid

Pacienții sunt tratați similar cu un om care a suferit unatac de cord: exerciții ușoare de gimnastică, de respirație, plimbări în natură. De asemenea, se recomandă odihna și grija la alimentație, care trebuie să fie sănătoasă, bogată în vitamine, minerale și grăsimi bune, pentru întărirea imunității.