Singurul liceu din țară cu grădină pe perete, inaugurat în Sectorul 4

Singurul liceu din țară cu grădină pe perete, inaugurat în Sectorul 4

Încă o veste bună pentru elevi. În Sectorul 4 se va inaugura joi, 10 septembrie,primul liceu cu „grădină pe perete” din țară. Vestea vine la o zi după inaugurarea unui nou liceu,pe sistem olandez, în care vor învăța aproximativ 600 de copii, în același sector.

Singurul liceu din țară cu grădină pe perete, inaugurat joi în Sectorul 4

Unic în țara noastră, acest concept a fost pus în practică la Colegiul Național “Octav Onicescu” din Sectorul 4, unitate de învățământ care a fost complet renovată și modernizată în această vară și unde peste 800 de copii vor începe cursurile într-o școală nouă.

Primăria Sectorului 4 a inaugurat un liceu nou, pe sistem olandez, în care vor învăța aproximativ 600 de copii

Amintim totodată că onouă construcție, unde vor învăţa circa 600 de copii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, a cărui clădire va intra într-un proces de reabilitare şi modernizare, a fost inaugurată, marţi, în curtea Şcolii Gimnaziale „Ienăchiţă Văcărescu”.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat, cu prilejul inaugurării, că a fost relocat Colegiul „Mihai Eminescu” pentru a rezolva problema riscului seismic, a autorizaţiei de securitate la incendiu şi a riscului epidemiologic.

Catată și ca medic, cred că este foarte important să oferim copiilor și părinților condițiile necesare realizării unui proces educațional corespunzător. Astăzi ne găsim în fața unei premiere. Un liceu, unul dintre cele mai bune din Sectorul 4, Liceul Mihai Eminescu, cu un număr de aproximativ 1.300 de copii, a fost relocat, tocmai pentru a rezolva cele 3 mari cerințe pe care trebuie să le îndeplinească unitățile de învățământ, și anume, siguranță la incediu, fără risc seismic și, nu înultimul rând, având în vedere contextul în care ne aflăm, siguranță din punct de vedere epidemiologic. Ca atare, pentru elevii de la clasa 0 și până la clasa a VIII-a, am realizat în mai puțin de 3 luni de zile această construcție modulară. Fac un apel la calm și vreau să-i asigur pe copii și pe părinți, că împreună cu dânșii și cu autoritățile vom face tot ceea ce este omenește posibil, ca data de 14 septembrie să fie foarte sigură, din punct de vedere a începerii noului an școlar.a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)