Singurul liceu din țară cu grădină pe perete, inaugurat în Sectorul 4

Singurul liceu din țară cu grădină pe perete, inaugurat în Sectorul 4

Încă o veste bună pentru elevi. În Sectorul 4 se va inaugura joi, 10 septembrie,primul liceu cu „grădină pe perete” din țară. Vestea vine la o zi după inaugurarea unui nou liceu,pe sistem olandez, în care vor învăța aproximativ 600 de copii, în același sector.

Singurul liceu din țară cu grădină pe perete, inaugurat joi în Sectorul 4

Unic în țara noastră, acest concept a fost pus în practică la Colegiul Național “Octav Onicescu” din Sectorul 4, unitate de învățământ care a fost complet renovată și modernizată în această vară și unde peste 800 de copii vor începe cursurile într-o școală nouă.

Primăria Sectorului 4 a inaugurat un liceu nou, pe sistem olandez, în care vor învăța aproximativ 600 de copii

Amintim totodată că onouă construcție, unde vor învăţa circa 600 de copii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, a cărui clădire va intra într-un proces de reabilitare şi modernizare, a fost inaugurată, marţi, în curtea Şcolii Gimnaziale „Ienăchiţă Văcărescu”.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat, cu prilejul inaugurării, că a fost relocat Colegiul „Mihai Eminescu” pentru a rezolva problema riscului seismic, a autorizaţiei de securitate la incendiu şi a riscului epidemiologic.

Catată și ca medic, cred că este foarte important să oferim copiilor și părinților condițiile necesare realizării unui proces educațional corespunzător. Astăzi ne găsim în fața unei premiere. Un liceu, unul dintre cele mai bune din Sectorul 4, Liceul Mihai Eminescu, cu un număr de aproximativ 1.300 de copii, a fost relocat, tocmai pentru a rezolva cele 3 mari cerințe pe care trebuie să le îndeplinească unitățile de învățământ, și anume, siguranță la incediu, fără risc seismic și, nu înultimul rând, având în vedere contextul în care ne aflăm, siguranță din punct de vedere epidemiologic. Ca atare, pentru elevii de la clasa 0 și până la clasa a VIII-a, am realizat în mai puțin de 3 luni de zile această construcție modulară. Fac un apel la calm și vreau să-i asigur pe copii și pe părinți, că împreună cu dânșii și cu autoritățile vom face tot ceea ce este omenește posibil, ca data de 14 septembrie să fie foarte sigură, din punct de vedere a începerii noului an școlar.a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.