Situaţie alarmantă în sistemul sanitar. Medicii continuă boicotul gărzilor suplimentare (VIDEO)

Situaţie alarmantă în sistemul sanitar. Medicii continuă boicotul gărzilor suplimentare (VIDEO)
Foto: evz.ro

Medicii sunt nemulțumiți de stadiul negocierilor cu guvernanții și amenință că vor continua boicutul gărzilor suplimentare până se vor accepta condițiile cerute.

Gilda Popescu, de la Institutul Marius Nasta din Capitală, a intervenit telefonic în cadrul știrilor B1TV. "Suntem creatori de sănătate, noi trebuie să ajutăm pacienții să supraviețuiască, dar și guvernanți trebuie să ne înțeleagă că avem nevoie de plata suplimentară" a spus aceasta.

"Medicii care fac gărzi în aceaste spitale sunt în general medici tineri, salariile sunt foarte mici, responsabilitatea este foarte mare și mi se pare că aceste gărzi trebuie plătite suplimentar" a mai completat Gilda Popescu.

Chiar dacă medicii se pregătesc de noi proteste, managerii de spitale spun că nu au cu ce să îi plăteasca în plus pentru munca lor pentru că bugetul este același ca anul trecut. Iar pentru bani mai mulți singura speranța rămâne negocierea fondurilor pentru plata gărzilor suplimentare.

"Sindicatele probabil o să manifeste în acest sens, dar serviciile de gardă vor trebui să funcționeze, nu putem să ne lăsam pacienții cel putin în situațiile din cele mai grave cazuri. Institutul internează cazurile cele mai dificile din întreaga țară" a mai spus Gilda Popescu.

Situaţie alarmantă în sistemul sanitar. Medicii continua boicotul gărzilor suplimentare

#DIRECT_ONE_oiikhy#

Ultima oră
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele
15:59 - Noi detalii despre cazul tânărului aflat pe trotineta electrică, spulberat după o șicanare în trafic cu un motociclist. Procurorii au explicat cum s-au desfășurat faptele
15:34 - Florin Cîțu, atac la Cătălin Drulă: „La ministerul Transporturilor ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară”
15:27 - Vremea severă închide parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor, din Bucureşti!
15:24 - Premierul Florin Cîțu, explicații despre pensiile românilor, după ce a tăiat 2,78 de miliarde de la Ministerul Muncii