Situație critică în Brașov din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19: Pacienți confirmați pozitiv, transferați către Spitalul Județean Mureș

Situație critică în Brașov din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19: Pacienți confirmați pozitiv, transferați către Spitalul Județean Mureș

Pacienţi confirmaţi pozitiv cu COVID-19 înBraşov sunt transferați cătreSpitalului Clinic Judeţean Mureş, pe fondul creşterii numărului de cazuri.

Potrivit manageruluiSpitalul Clinic Judeţean Mureş unitatea a preluat, duminică după-amiază, patru pacienţi COVID, urmând ca în cursul serii să mai interneze încă cinci pacienţi,la solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, scrie Agerpres.

„Am fost solicitaţi de către DSP Braşov, prin DSP Mureş, să preluăm pacienţi de la Braşov, având în vedere contextul epidemiologic şi creşterea alarmantă a numărului pacienţilor pozitivi din judeţul Braşov. Noi, ca spital, suntem pregătiţi încă din luna februarie, am tratat până acum peste 710 bolnavi COVID la Spitalul Clinic Judeţean Mureş. În acest moment, mai sunt internaţi 41 de bolnavi COVID pozitivi. Structura noastră şi toate circuitele care au fost pregătite corespund la ora actuală pentru a trata atât bolnavii COVID pozitiv, cât şi bolnavii non-COVID”, a declarat managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Gârbovan.

Județul Brașov, al treilea pe țară la numărul de infectări cu COVID-19

Județul Brașov a ajuns pe locul al treilea pe țară la numărul de infectări cu coronavirus, după Suceava și București, cu 1.121 de persoane tesate pozitiv. Astfel că, spitalele din reședința de județ sunt ocupate la capacitatea maximă.

Noii pacienți infectați cu Covid-19, tratați la spitalul din Săcele după ce spitalele din orașul Brașov sunt ocupate

Noii pacienți testați pozitiv pentru SARS-CoV-2 vor fi tratați la spitalul din municipiul Săcele, care va deveni unitate Covid cu 54 de paturi.

Un nou bilanț îngrijorător al cazurilor de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, că 24.045 de persoane au fost confirmate cuCOVID-19la nivel național – dintre care 315 reprezintă cazuri noi de îmbolnăvire – la un număr total de 626.300 de teste pentrucoronavirusprelucrate.

Dintre pacienții depistați cu infecție cu SARS-CoV-2, 16.911 au fost declarați vindecați și externați, 1.512 au decedat – 12 în ultimele 24 de ore – iar 195 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară. Autoritățile au mai precizat, în același bilanț, că la ora actuală, pe teritoriul României, 1.309 oameni sunt în carantină instituționalizată, în timp ce 76.621 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.