Situație critică în spitale: Medicii se plâng de o criză de sânge, iar numărul donatorilor este așteptat să scadă pentru că urmează perioada concediilor (VIDEO)

Situație critică în spitale: Medicii se plâng de o criză de sânge, iar numărul donatorilor este așteptat să scadă pentru că urmează perioada concediilor (VIDEO)

Ne confruntăm cu o nouă criză de sânge în multe oraşe din ţară! La centrele de transfuzii este pustiu, deși ar fi nevoie de aproximativ 300 de donatori pe zi, pentru a acoperi necesarul. Medicii fac apel ca români să doneze sânge, înainte să plece în vacanțe, întrucât cererile sunt din ce în ce mai mari!

Numărul donatorilor a scăzut în ultima perioadă, situație care a pus pe jar cadrele medicale.

Mulți români pleacă în concedii, în timp ce alții sunt la muncă în străinătate. Așa ca la centrele de transfuzie nu se prezintă zilele acestea mai nimeni. Doctorii se așteaptă că lucrurile să se schimbe în bine abia în septembrie.

Situația este critică în multe orașe din țară. Spre exemplu, la Centrul de Transfuzii din Bistrița începutul de an părea unul promițător. Dar, de câteva săptămâni, abia dacă mai ajung acolo 20 de donatori pe zi. Totul în condițiile în care numai Spitalul Județean are nevoie de 20 de litri de sânge zilnic.

O situație asemănătoare este și la centrul de transfuzii din Galați. În perioada verii și a concediilor, numărul donatorilor scade cu până la 30 la suta. Medicii spun că nici donatorii fideli nu mai răspund la telefon, iar mulți dintre ei au părăsit țara.

Cei care aleg să doneze primesc o zi liberă de la serviciu, tichete în valoare de aproape 70 de lei și beneficiază de analize gratuite.

Situație critică în spitale: Medicii se plâng de o criză de sânge, iar numărul donatorilor este așteptat să scadă pentru că urmează perioada concediilor

#DIRECT_ONE_dl43wh#

Tags:
Ultima oră
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)