Situație de criză la Spitalul Județean Craiova. Laurențiu Ivanovici: Am cerut sprijinul autorităților locale pentru a putea angaja rapid personal specializat de terapie intensivă (VIDEO)

Situație de criză la Spitalul Județean Craiova. Laurențiu Ivanovici: Am cerut sprijinul autorităților locale pentru a putea angaja rapid personal specializat de terapie intensivă (VIDEO)
Foto: Pixabay

Laurențiu Ivanovici, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, a tras un semnal de alarmă și spune că unitatea sanitară are nevoie de mai mulți medici pentru a putea să facă valului de pacienți cu care se confruntă. „Am cerut sprijinul pentru a putea angaja rapid personal specializat de terapie intensivă, sigur că e foarte complicat să și găsim”, a spus el, luni dimineață, la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan.

Duminică au fost raportate 6.333 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 la nivel național, iar la acel moment în unitățile sanitare de profil erau internați 10.313 pacienți cu COVID-19, dintre care 1.220 la Terapie Intensivă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Laurențiu Ivanovici, pe B1 TV, despre situația de criză de la Spitalul Județean Craiova

„Ieri ne-am confruntat cu o situație fără precedent, 30 de pacienți în Unitatea de Primiri Urgențe care aveau necesar de oxigen, pacienți confirmați cu COVID-19, locurile fiind limitate și în acest sector, a trebuit să luăm o decizie rapidă de a redeschide un sector al Unității de Primiri Urgențe care a fost recent renovat. Am mutat o parte din pacienți acolo, doar 8 dintre pacienți, pentru că nici instalația de oxigen de acolo nu ar fi făcut față la un număr mai mare. Ne-am descurcat. Ne punem problema ce vom face de aici încolo dacă numărul pacienților care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe va crește în continuare, și se pare că asta se va întâmpla. Avem nevoie de personal”, a precizat managerul SJU Craiova.

Întrebat cum ar putea fi de ajutor autoritățile locale, el a explicat: „Practic, funcționăm cu o altă secție de terapie intensivă. Repet, acești pacienți au nevoie de terapie intensivă. Am cerut sprijinul pentru a putea angaja rapid personal specializat de terapie intensivă, sigur că e foarte complicat să și găsim, dar facem tot ce depinde de noi, și cu resursele pe care le avem am reușit să facem față situației de criză cu care ne-am confruntat ieri”.

Întrebat cum arată lucrurile la ora actuală, Laurențiu Ivanovici a explicat: „În acest moment, mai sunt 25 de pacienți din cei 30. În secția de Terapie Intensivă sunt 20 de pacienți pentru că atâtea locuri avem la Terapie Intensivă, sector Covid, deci practic noi raportăm 20, în realitate avem mult mai mulți”.

„În ultima perioadă ne-au fost nouă detașați medici rezidenți de an mare către alte spitale. Ar trebui să revină și ar trebui să mai aducem medici pentru a putea face față acestui val”, a adăugat el.

Managerul SJU Craiova exclude ipoteza transformării unități sanitare în spital Covid.

„Este imposibil. Noi tratăm cu prioritate pacienți non-Covid, avem internați 600 de pacienți non-Covid în momentul acesta. Nu putem face asta și nici nu avem de gând”, a mai afirmat Laurențiu Ivanovici.

Ultima oră