Șoferii care depășesc limitele de viteză ar putea rămâne și fără permis, dar și fără mașini / Ce prevede noul proiect

Șoferii care depășesc limitele de viteză ar putea rămâne și fără permis, dar și fără mașini / Ce prevede noul proiect

Șoferii vitezomani ar putea fi aspru sancționați în 2023. Un nou proiect prevede că aceia care vor depăși limitele legale de viteză vor rămâne și fără permis, dar și fără mașini. În plus, aceștia vor avea suspendat și certificatul de înmatriculare.

Aceia care vor avea o viteză cu peste 100 de km peste limita legală admisă vor rămâne pietoni pentru 6 luni, dacă proiectul va trece de Parlamentul României, potrivit antena3.ro.

Acesta a fost depus la Senat, iar în cadrul noii sesiuni parlamentare va fi supus discuției.

Cum ar putea rămâne șoferii fără mașini în 2023

Toți șoferii care vor depăși cu 100 de km limita legală admisă vor rămâne fără permis pentru jumătate de an. Dacă în intervalul de 6 luni de la data restituirii permisului se constată o nouă depășire cu 100 de km a vitezei legale, atunci șoferul mai primește alte 30 de zile de suspendare de permis, pe lângă cele 180 de zile inițiale.

Senatorii urmăresc în 2023 să introducă o nouă prevedere, aceea în care să fie suspendat și certificatul de înmatriculare în cazul depășirii vitezei.

Dacă se constată alte abateri de la lege, în perioada celor 6 luni de suspendare, șoferilor riscă să le fie confiscate și autoturismule vreme de jumătate an.

Un alt proiect depus la Senat de către social democrați face referire la șoferii care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice și sub influența drogurilor.

Aceștia riscă să ajungă chiar la închisoare pentru astfel de fapte, dacă proiectul va primi aviz pozitiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:30 - Matei Dima, celebrul vlogger BRomania, a recunoscut că a condus beat și drogat. Ce amendă penală trebuie să plătească
07:18 - Andrew Tate, de după gratii: „România e o țară comunistă”. Când s-a mutat în țara noastră a spus că vrea să trăiască într-o societate în care „corupția este accesibilă tuturor” (VIDEO)
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea