Șoferița care a accidentat intenționat un polițist a fost condamnată la închisoare. Câți ani și-ar putea petrece în spatele gratiilor

Șoferița care a accidentat intenționat un polițist a fost condamnată la închisoare. Câți ani și-ar putea petrece în spatele gratiilor

Șoferița buzoiancă care a accidentat intenţionat un poliţist pe motocicletă care o urmărea, iar apoi şi-a continuat drumul, a primit a fost condamnată la închisoare.

Ea a primit de la instanţa de fond peste 9 ani de închisoare cu executare şi a fost obligată la plata a 200.000 de lei despăgubiri civile pentru daune morale.

Anda Vlădescu, de profesie psiholog, se afla în luna august a anului 2020 la volanul maşinii personale  când poliţiştul Adrian Popa, angajat la Serviciul Rutier al IPJ Buzău, a observat defecţiuni la sistemul de semnalizare şi a încercat să o oprească. Pentru că şoferiţa nu a oprit, poliţistul pe motocicletă a pornit în urmărirea ei, iar la ieşirea din municipiul Buzău spre Ploieşti tânăra a virat spre stânga cu intenţia de a-l lovi pe poliţist, moment în care motocicleta acestuia a fost proiectată într-un autoturism care circula pe contrasens şi a luat foc.

Din fericire, bărbatul a avut prezența de spirit să sară de pe motocicletă și s-a ales doar cu o entorsă la mână. Acesta a mărturisit că atunci când s-a aruncat pe carosabil pentru a-și salva viața, s-a rugat să nu fie călcat de vreun alt autoturism aflat în trafic.

Sentinţa Tribunalului Buzău de joi 14 septembrie 2021 nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Femeia în vârstă de 33 de ani, acuzată de ultraj calificat, a fost arestată preventiv pe 20 august, la o zi după ce a provocat accidentul, şi se află, în continuare,în arest preventiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe