Solidaritate pentru Roșia Montană: Minerii din Valea Jiului și foști angajați de la Mechel Câmpia Turzii se alătură protestelor (VIDEO)

Solidaritate pentru Roșia Montană: Minerii din Valea Jiului și foști angajați de la Mechel Câmpia Turzii se alătură protestelor (VIDEO)

Foştii angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii, dar şi o parte dintre minerii din Valea Jiului se alătură protestului de la Roşia Montană, în semn de solidaritate cu colegii lor. Solidari cu minerii de la Roşia Montană sunt şi localnicii din comuna Ziduri, dar şi cei din comuna Râmnicelu din judeţul Buzău, care nu au uitat că, anul trecut, ortacii au fost cei care au sărit în ajutor la deszăpezirea mai multor localităţi din judeţ.

Angajaţii disponibilizaţi de la combinatul Mechel Câmpia Turzii vor protesta alături de colegii lor de la Roşia Montană.

„O să mergem să-i susținem pe cei de la Roșia Montană, să nu cedeze cum am cedat și am rămas fără locuri de muncă. Îmi pare rău de cei din subteran care o să se îmbolnăvească”, a spus Tudor Bubău, organizatorul protestelor.

Şi localnicii din comuna Ziduri, judeţul Buzău, le-au transmis minerilor din comuna Roșia Montană, printr-o scrisoare deschisă, că sunt alături de ei. Solidaritatea astfel exprimată vine după ce, ortacii i-au scos din nămeţi pe buzoieni, anul trecut în iarnă.

„Ne amintim de minerii de la Sindicatul Viitorul Mineritului Roşia Montană care, în ianuarie – februarie 2012, când am trăit cea mai grea iarnă din ultimii 50 de ani, au sărit în ajutor la deszăpezirea mai multor localităţi din judeţul Buzău. Impreşionati de imaginile pe care le-au văzut la televizor, aceşti oameni şi-au riscat vieţile şi au înfruntat codul portocaliu de viscol şi ninsori pentru a veni în ajutor buzoienilor. Au scos la lumină peste 100 de case îngropate în zăpezi şi au adus provizii de apă, conserve şi pâine. Acum e rândul nostru să ne arătăm solidaritatea”, a spus Nicolae Nedelcu, viceprimar al Comunei Ziduri din județul Buzău.

Şi cei din comuna Râmnicelu, judeţul Buzău, vin îm ajutor colegilor lor. 

”Localnicii comunei Râmnicelu nu pot asista nepăsători la frământările şi dificultăţile prin care trec minerii din Roşia Montană. Le înţelegem nevoia de a munci în minerit şi îi respectăm pentru că nu şi-au trădat meseria pe care au învăţat-o de două milenii încoace. (…) Acum îi ştim în mare dificultate şi vrem să le transmitem întreg sprijinul nostru. Suntem cu sufletul alături de ei şi le transmitem autorităţilor responsabile să pornească mineritul în Apuseni fără întârziere!”, a spus Dumitru Stanciu, primar în Comuna Râmnicelu.

Oamenii şi-au exprimat în acelaşi timp regretul că autorităţile nu fac nimic pentru a crea noi locuri de muncă, ba chiar le reduc pe cele existente.

Minerii din Valea Jiului, solidari cu cei din Roșia Montană

Embed: