Soluția Primăriei Capitalei pentru cutremure: Truse de prim-ajutor în valoare de peste 200.000 euro

Soluția Primăriei Capitalei pentru cutremure: Truse de prim-ajutor în valoare de peste 200.000 euro

Primăria Capitalei nu are un program eficient de consolidare a clădirilor cu bulină roşie din Bucureşti, în schimb alocă peste 200.000 de euro pentru cumpărarea unor truse de prim-ajutor în caz de seism. Trusa de supravieţuire nu-i încântă pe bucureşteni, care consideră achiziţia Primăriei inutilă.

Cei mai mulţi bucureşteni nu doar că nu ştiu ce presupun trusele de prim ajutor în caz de seism, ci le găsesc şi inutile.

Primăria Capitalei alocă anul acesta 220.000 de euro pentru achiziţionarea a 4.000 de truse „salvatoare”. Astfel încât cei care locuiesc în imobilele cu bulină roşie ar urma să aibă în trusa de supravieţuire: 10 pastile de purificare a apei, trei doze de câte 250 de mililitri de apă, batoane energizante, fluiere, o lanternă, încărcător pentru celular, semnalizator cu lumină verde, mască anti-praf, o pătură, o pelerină lungă cu glugă şi un pachet de şerveţele pentru igienă.

„Dacă ai timp să-ţi iei pătura aia în timpul ăla o iei ca să te înveleşti cu ea, dacă ai timp. Dacă n-ai timp, n-ai timp”, consideră un bucureștean.

Alții spun că ideea este ”simpatică”, în lipsă de alte cuvinte, iar alții îi spun drept ”o tâmpenie”.

Nici consilierii generali PDL nu sunt de acord cu ideea primarului USL al Capitalei Sorin Oprescu.

„Principala procedură care ar fi trebuit aplicată ar fi fost informarea exactă şi facilitarea acestor persoane să intre în programul de consolidare. Important ar fi fost să se consolideze şi să se expertizeze toate imobilele la zi toate imobilele din Bucureşti care sunt suspecte de risc seismic”, susține liderul consilierulor generali PDL, Silviu Văduva.

În Capitală sunt 374 de clădiri cu risc seismic ridicat. 

Sorin Oprescu vrea truse de prim ajutor in caz de cutremur pentru bucuresteni

Embed: