Soluția românilor în caz de blackout. Plătești 100 de lei și ai autonomie câteva ore

Soluția românilor în caz de blackout. Plătești 100 de lei și ai autonomie câteva ore
Și experții sunt de acord că utilizarea kit-urilor smart este o variantă excelentă pentru reducerea facturilor, sursă foto: captură YT

În contextul în care apar tot mai multe informații despre o posibilă pană de curent prelungită, românii caută soluții astfel încât să se descurce pe perioada zilelor în care ar putea rămâne fără curent.

Sistemul se poate comanda online și poate asigura energie electrică timp de câteva ore

Atât cei cărora le este teamă de o posibilă pană de curent masivă în România cât și cei care vor să își reducă valoarea facturilor la energie, au găsit o soluție inteligentă: mini-kitul cu panouri voltaice.

Sistemul se poate comanda online sau se poate cumpăra fizic, din magazin, și poate asigura energie electrică timp de mai multe ore pentru electrocasnice și electronice de mici dimensiuni.

„Se leagă prin Bluetooth. Ai aplicație pe telefon. Poți să pornești şi să oprești consumatori chiar la distanța”, spune un român care folosește deja kitul pentru Antena3.

Este extrem de accesibil la preț și ușor de folosit

Iar pentru o putere mai mare, pot fi achiziționate mai multe. „Apar pene de curent. Sau chiar dacă nu apar, tendința este să fii în zona eco şi atunci le poți folosi pe acestea simplu, încărcate cu panoul solar.

Şi poți lucra oricând, în curte, undeva la umbră sau efectiv să le folosești atunci când nu este curent. Energia vine de la soare, nu plătești nimic”, mai spune bărbatul.

Acesta recunoaște că și-a achiziționat și un mini-generator, care funcționează pe benzină și are o capacitate de 4 litri. Cu ajutorul acestuia, poate obține curent pentru un frigider mic, două telefoane, trei becuri și un laptop timp de 7 ore.

Foto. Pixabay

„Le-am luat şi în ideea de a fi total independent din punct de vedere energetic. Le poți folosi oricând. Noi, personal, folosim foarte mult atunci când călătorim cu autorulota”, spune el.

Și experții sunt de acord că utilizarea kit-urilor smart este o variantă excelentă pentru reducerea facturilor.

„O tehnologie smart cu panouri fotovoltaice portabile sau mobile poate fi şi o tehnologie prin care putem economisi energie”, explică Adrian Vintilă, expert energie.

Trei ore durează încărcarea unui astfel de sistem. Timpul de utilizare este de 5-8 ore, în funcție de dimensiunea kitului.

„Un panou de 100 de W, produce pe zi în medie 400 de W, însemnând că putem să ne încărcăm şi laptop, şi telefon şi orice alt dispozitiv.

Cu siguranță putem să scădem factura de energie şi în același timp să avem şi energie în locul în care trăim”, susține Dan Tudose, administrator firmă panouri fotovoltaice, potrivit observatornews.ro.

Iar prețul este accesibil, pornind de la 100 de lei și ajungând la câteva sute de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe