DEZVĂLUIRI INCENDIARE în Comisia SRI: Blejnar susţine că George Maior i-a cerut să o lase „MAI MOALE” cu un control la o firmă şi să-i intermedieze o întâlnire cu Elan Schwartzenberg

DEZVĂLUIRI INCENDIARE în Comisia SRI: Blejnar susţine că George Maior i-a cerut să o lase MAI MOALE cu un control la o firmă şi să-i intermedieze o întâlnire cu Elan Schwartzenberg
Foto: caplimpede.ro

Audierile de marţi din Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI s-au lăsat cu dezvăluiri bombă despre George Maior.
Președintele comisiei, Claudiu Manda, a declarat, după audierea fostului șef al Fiscului, Sorin Blejnar, că acesta a spus în forul parlamentar că fostul șef SRI George Maior i-a cerut, la o nuntă, ca ANAF să lase „mai moale” un control la o firmă.

De asemenea, Manda a subliniat că sunt anumite contradicţii între ce a spus Sorin Blejnar şi cele declarate de George Maior, fost şef SRI, la audierile din cadrul comisiei.

„Am avut audierea domnului Blejnar. Am avut în intenţie să discutăm relaţia dintre ANAF şi SRI sau dintre domnul Blejnar şi domnul Maior. Am fost interesaţi să înţelegem care este sau care a fost relaţia dintre Blejnar şi Maior şi deja avem o diferenţă de poziţie în faţa comisiei. Domnul Maior ne-a spus că s-a văzut de vreo două ori cu domnul Blejnar în calitate oficială, la diverse întruniri oficiale. Domnul Blejnar ne-a relatat cel puţin două episoade de petreceri la care s-au văzut şi la care a fost abordat de domnul Maior şi au legătură cu subiectele pe care intenţionam să le lămurim”, a afirmat Claudiu Manda, după audierea la comisie a lui Sorin Blejnar, potrivit Agerpres.

Conform fostului şef al Fiscului, prima discuţie dintre el şi George Maior ar fi avut loc la o nuntă.

„Prima este legată de o sesizare pe care ANAF a făcut-o către ANI, sesizare care vizează un politician important din România, o posibilă stare de conflict de interese sau de probleme la declaraţia de interese sau de avere. Domnul Blejnar ne-a spus că la nunta unui politician important din România, era în calitate de socru mic, a fost abordat de domnul Maior, a fost întrebat de acel control la acea firmă şi i s-a sugerat, fără să aibă senzaţia că este o presiune foarte mare, ca acel control să fie lăsat mai moale sau concluziile să fie într-un anumit fel. A fost întrebat de colegii noştri în ce sens şi cum poate să îl descrie şi a zis mai degrabă că a pus o pilă pentru acel control. Domnul Blejnar spune că nu a dat curs acelei solicitări, că acel control a continuat și că a fost sesizat ANI. Înțelegem că acea sesizare făcută la ANI a primit răspunsul de la ANI de clasare. Și că la următoarea întâlnire dintre cei doi i-ar fi spus domnul Maior domnului Blejnar ‘Ce, credeai că nu rezolvăm la ANI'”, a mai afirmat Manda.

Preşedintele Comisiei privind controlul SRI a mai spus că Blejnar a susţinut, în cadrul audierii, că George Maior i-a cerut, la o petrecere de Sfântul Mihail și Gavril, să-i intermedieze o întâlnire cu omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

„A doua întâlnire de care ne-a făcut vorbire era vorba de o petrecere de Sfântul Mihail şi Gavril, în care la fel a fost abordat de domnul Maior şi i-a solicitat, ştiind că are o relaţie apropiată cu domnul Elan Schwartzenberg, dacă poate să intermedieze o întâlnire între cei doi, întâlnire care însemna un interes al domnului Maior în ceea ce priveşte activitatea de media. A spus că da şi că a intermediat această întâlnire. Este o contradicţie între cele două afirmaţii făcute în faţa comisiei, pentru că domnul Maior ne-a spus că acea întâlnire a fost la solicitarea domnului Schwartzenberg. Sigur că rămâne să încercăm să avem un dialog şi cu domnul Schwartzenberg să înţelegem concret cine spune adevărul şi cine nu spune adevărul”, a adăugat Claudiu Manda.

Ultima oră
12:35 - Cu se supărări s-a întors Lidia Buble din „Asia Express” în România: „Coșmar! Mult stres și oboseală psihică”
12:30 - Continuă consultările la Cotroceni. A venit rândul delegației USR să discute cu președintele Klaus Iohannis, care le-a amintit de eșecul din Parlament (VIDEO)
12:30 - Lista Cabinetului Nicolae Ciucă. Premieră: o femeie ar urma să preia Ministerul Apărării, iar Florin Cîțu și-ar dori șefia Senatului (surse)
12:04 - CTP, despre propunerea lui Nicolae Ciucă premier: „Un război sinistru câștigat de Iohannis cu Orban și cu cetățenii români. A reușit să controleze PNL-ul”
12:02 - Florin Cîțu: PNL îl susține pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, într-un guvern minoritar cu UDMR. Eu am făcut propunerea în partid. Nu noi am declanșat criza, dar noi o rezolvăm (VIDEO)
12:01 - Letonia, prima țară din Europa care reintră în lockdown din cauza valului 4. Cândva un exemplu în lupta cu pandemia, statul baltic resimte din plin efectele crizei sanitare
11:53 - Valeriu Gheorghiță, despre „tulpina românească” a Covid-19: Când ai transmitere comunitară foarte mare și vaccinare foarte scăzută, teoretic condițiile sunt îndeplinite
11:51 - Cum se relaxează actorii Netflix după filmări
11:45 - Un medic a murit după ce a căzut de la etajul 5 al unui hotel din Cluj-Napoca. Bărbatul s-ar fi sinucis
11:37 - Guvernul Poloniei avertizează cetățenii: „Va trebui să luăm măsuri drastice dacă se întâmplă asta”