Sorin Cîmpeanu a anunțat că numirile noilor directori de școli ar putea fi făcute în perioada 20 – 22 decembrie

Sorin Cîmpeanu a anunțat că numirile noilor directori de școli ar putea fi făcute în perioada 20 - 22 decembrie
Foto: facebook.com/SorinMCimpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, luni, că proba scrisă la concursul de ocupare a posturilor de directori de școli ar putea avea loc pe 15 octombrie. Dacă va fi legiferată noua propunere de calendar anunțată, numirile noilor directori vor fi făcute între 20 și 22 decembrie anul acesta, a mai spus ministrul, potrivit Educație Privată.

Sorin Cîmpeanu, despre concursul pentru posturile de directori de școli

„Avem în vedere un calendar care să prevadă demararea concursului după 14 septembrie, imediat după începerea şcolii, pe 13 septembrie, să aibă o probă scrisă în 15 octombrie, după care să se deruleze probele de interviu, astfel încât să avem numirile făcute între 20-22 decembrie, cu începere din semestrul II al anului şcolar 2021-2022, în data de 10 ianuarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3, potrivit Educație Privată.

Anterior, ministrul Educației afirmase că ocuparea posturilor de directori școlari nu se va realiza pe data de 27 iulie, ci după începerea noului an școlar.

„Probele de interviu ar putea să se susțină până la începutul lunii decembrie, în luna decembrie am putea avea numirile făcute, cu începere din semestrul 2, adică din data de 10 ianuarie 2022. Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele concursului și de a începe semestrul 2 cu directori numiți pe criterii de competență”, precizase Cîmpeanu, săptămâna trecută.