Sorin Cîmpeanu: Am identificat 253 de școli care aveau deficienţe în asigurarea măsurilor de protecţie sanitară (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Am identificat 253 de școli care aveau deficienţe în asigurarea măsurilor de protecţie sanitară (VIDEO)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat duminică că au fost identificate 253 de școli în care sunt probleme cu asigurarea siguranței sanitare. Cele mai multe sunt în județul Dolj, a declarat ministrul.

„Au fost identificate în fiecare judeţ acele şcoli care aveau deficienţe din perspectiva asigurării măsurilor de protecţie sanitară, în număr de 253.
Au dost identificate acele şcoli care aveau stocuri insuficiente de materiale de dezinfecţie sau deficiente din perspectiva asigurării unui stoc suficient de mare de materiale de protecţie sanitară, acele școli care nu aveau identificate spaţiile pentru izolatoare în cazul în care există cazurile de îmbolnăviri. Era 256 fără spaţii de izolare. Va trebui să vedem în acesta videoconferinţa dacă s-au rezolvat situațiile. Avem 53 de unităţi de învăţământ care nu aveau stocuri suficiente de materiale ce curăţenie, igienă si dezinfecţie şi 139 de unităţi, clădiri în care nu funcţionau instalaţiile de încălzire, probleme mai puţin urgenţă, dar importantă. Unitățile în care săptămâna trecută nu erau stocuri suficiente de materiale de protecţie individuală era de 46o. Vom vedea judeţ cu judeţ ce se întâmplă. Din perspectiva asigurării măsurilor de protecţie sanitară din cele 253 de şcoli identificate, cele mai multe era un judeţul Dolj. Fiind apreciată ca o problemă de management, a fost schimbat inspectorul general general. Sper că s-au rezolvat situațiile”, a declarat Sorin Câmpeanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.