Sorin Cîmpeanu: Avem stocuri de măști pentru o lună. La nivel național, peste 7000 de elevi încep școala online (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Avem stocuri de măști pentru o lună. La nivel național, peste 7000 de elevi încep școala online (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu a oferit declarații, duminică, după întalnirea cu reprezentanții DSP. Ministrul Sănătății a declarat, deși rămân  multe probleme de rezolvat, în acest moment, toate şcolile au materiale de dezinfecţie şi igienă.

„În urma deficientelor constate, situaţia s-a remediat total la 2 capitole: cele 53 de unităţi de învăţământ care nu aveau stocuri suficiente de materiale de igiena şi dezinfecţie, acum s-a rezolvat integral acest capitol. Toate şcolile au materiale de dezinfecţie şi igienă.

Al doilea capitol se referă la cele 460 de scoli care nu aveau stocuri de materiale de protecţie individuală, în general măști. Situația se poate considera rezolvată. Stocurile sunt pentru 3 săptămâni din momentul începerii şcoli, timp în care se va suplimenta cu necesarul identificat.

S-a rezolvat parţial problema izolatoarelor. Erau 256 de scoli care nu avea, 37 în Bucureşti, au rămas 25. La nivelul țării sunt 2000 de scoli care încă nu au izolatoare, în general, din mediul rural, mici, dar vom găsi soluții.

Din cele 253 de școli care nu aveau îndeplinite condițiile de protecţie sanitară, peste 50 au rezolvat situația. Se lucrează la restul de 200. În general, le lipseşte autorizația DSP, pentru probleme de alimentare cu apă. Din 139 de școli cu probleme la sistemul de încălzire, au fost rezolvate cea mai mare parte. În Bacău, de la 56 de şcoli, am rămas cu 7 cu probleme de încălzire.

În cele 12 localităţi care vineri au depăşit rata de infectare de 6 la mie, învaţă 2400 de elevi. Se adaugă şcolile care ua probleme de infrastructură. Din Bucureşti, 8 vor învăţa online. În București rămân 2723 de elevi care vor fi nevoiți să învețe online săptămâna aceasta. În țară există încă 2000 de elevi care din cauza problemelor de infrastructură, rămân online si 2400 in cele 6 localitățoi in care s-a depăsit rata de infectare. La nivel național, peste 7000 de elevi încep școala online, cel puțin în prima săptămână”, a spus ministrul.

Ministrul Educației a precizat și faptul că părinții pot lua parte la festivitățile de început de an școlar, deși nu recomandă aceste lucru, dacă nu este necesar.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.