Sorin Cîmpeanu: Până la pragul legal de 6 infectări la mia de locuitori, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu: Până la pragul legal de 6 infectări la mia de locuitori, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că nu va fi de acord cu închiderea școlilor în vreo zonă, atât timp cât rata de infectare cu coronavirus acolo nu depășește pragul de 6 la mia de locuitori.

„Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de Ministru al Educației, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Precizarea a fost făcută în contextul în care, duminică dimineață, a apărut pe surse informația că membrii Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență București (CMBSU) se vor reuni luni în ședință pentru a discuta despre eventualitatea ca școlile din București să se închidă, dată fiind creșterea incidenței cazurilor de COVID-19.

Informația privind reuniunea Comitetului a fost infirmată ulterior de Prefectul Capitalei.

„Nu există programată o astfel de ședință. Nu a fost discutată programarea unei astfel de ședințe”, a declarat Alin Stoica la Digi 24, potrivit Educatieprivata.ro.

Potrivit celor mai recente date oficiale, publicate duminică de Grupul de Comunicare Strategică, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus au fost depistate pozitiv 139.964 de persoane în Capitală, din care 1.179 în ultima zi. Rata de infectare a ajuns la 3,98 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.