Sorin Cîmpeanu: Se permite înjumătățirea timpului de învățământ online la 7 zile cu condiția testării (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Se permite înjumătățirea timpului de învățământ online la 7 zile cu condiția testării (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Se permite în interesul educației înjumătățirea timpului de învățământ online de la 14 zile la 7 zile cu condiția testării, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care a explicat că măsura vine să limiteze eventualele pierderi educaționale.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre înjumătățirea timpului de învățământ online cu condiția testării

„Se permite în interesul educației, așa cum a precizat doamna ministru, înjumătățirea timpului de învățământ online de la 14 zile la 7 zile cu condiția testării. Această înjumătățire limitează pierderile din perspectiva educației, drept pentru care apreciez această variantă, cu condiția testării. Mai mult decât atât, împărțirea între elevi cu vârsta mai mică de 12 ani, care nu se pot vaccina, și elevi cu vârsta mai mare de 12 ani, la nivelul sistemului de învățământ, înseamnă de la clasa pregătitoare până la clasa a VI-a inclusiv și de la clasa a VII-a până la clasa a XII-a, respectiv a XIII-a. Cei de la clasa a VII-a până la clasa a XII-a au posibilitatea vaccinării și chiar în situația apariției unor astfel de situații vor avea șansa de a se prezenta la școală, repet, nu la modul general și ne referim exclusiv la situația în care apare un caz confirmat într-o clasă”, a afirmat ministrul Educației, miercuri, în conferința de presă privind regulile în școli.

Autoritățile încurajează atât testarea, cât și vaccinarea, spune Sorin Cîmpeanu.

„Dacă vom ajunge în situația în care se va atinge rata de infectare de 6 la mie, îmi cer scuze, n-am competențe medicale, dar din perspectivă matematică, uitându-mă și la ce s-a întâmplat până acum, sunt convins că va fi o perioadă scurtă în care se va depăși rata de 6 la mie și până când ne vom întoarce sub 6 la mie rată de infectare. Îmi exprim această speranță în nume personal, speranța este legată de perioade cât mai scurte de întrerupere pentru elevi care să genereze cât mai mici. Această variantă prin care se poate înjumătăți de la 14 zile la 7 zile perioada de învățământ online vine în sprijinul elevilor din acele clase în care se confirmă pozitiv elevi, cu condiția testării, plus condițiile pentru cei mari, care țin de vaccinare, deci sunt două lucruri pe care le încurajăm”, a adăugat ministrul.